Ster.nl

alles over adverteren

Welovereclame

je favoriete reclames

Ster extra

een wereld vol extra's


Vorig bericht Volgend bericht

Live verslag Belgische troonswissel

12 juli 2013

    • anp-2267369

De plechtigheden rondom de troonswisseling in België zijn rechtstreeks te zien bij de NOS. De extra uitzending op zondag 21 juli begint om 10.15 uur en duurt naar verwachting tot 13.15 uur. Onder meer het tekenen van de abdicatie-akte door koning Albert, de balkonscène en de eedaflegging door de kersverse koning Filip zijn op Nederland 1 te volgen. De presentatie is in handen van Jeroen Overbeek. Correspondent Joris van Poppel doet vanuit Brussel verslag.

De 79-jarige Albert II heeft vorige week bekendgemaakt dat hij op 21 juli aftreedt ten gunste van zijn zoon, prins Filip (53). Albert werd bijna twintig jaar geleden koning, op 9 augustus 1993. Hij volgde zijn broer Boudewijn op, die kort daarvoor was overleden. Het is in België, zoals in veel Europese landen, ongebruikelijk dat een vorst afstand doet van de troon. Na de troonswisseling in Nederland werd ook in België gespeculeerd over een eventuele troonsafstand van Albert. De koning was met 79 niet alleen aardig op leeftijd; hij kampt ook met een aantal fysieke ongemakken.


Waarom kan ik dit niet bekijken of delen?