Wat kost adverteren via Ster Local?

Adverteren via Ster Local kan al vanaf € 430. Daarvoor krijg je 15.000 vertoningen (impressies) van je reclamevideo van 10 seconden. Liever meer impressies? Per 1.000 extra impressies betaal je € 29 bij een video van 10 seconden en € 36 bij een video van 15 seconden.

Regionaal adverteren, hoe zit dat?

Jij kiest zelf in welke gemeente(n) je jouw reclamevideo wil uitzenden. Op basis van IP-adres zorgen wij dat je reclamevideo ook daadwerkelijk in de betreffende gemeente(n) wordt getoond.

Bij welke programma's wordt de reclamevideo uitgezonden?

De reclamevideo wordt voorafgaand aan de online programma’s van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) uitgezonden. Dit betreft programma’s van NPO 1, NPO 2 of NPO 3, zoals het NOS achtuurjournaal, Arjen Lubach, Wie is de Mol, De Luizenmoeder etc.

Ook voor online programma’s die niet zijn uitgezonden op televisie en via NPO Start worden bekeken kunnen de reclamevideos worden uitgeserveerd. Ook kan de reclamevideo met een lengte van 10 seconden worden uitgezonden voorafgaand aan een webvideo, zoals een videofragment van de NOS.

Is het mogelijk om in te kopen rond bepaalde programma’s?

Binnen Ster Local is het niet mogelijk om in te kopen rond specifieke programma’s of genres.

Ik heb al een commercial, kan ik toch gebruik maken van Ster Local?

Nee, dan is het niet mogelijk om gebruik te maken van Ster Local. De commercial kun je uiteraard wel bij ons inzetten: binnen onze online advertising mogelijkheden is regiotargeting ook mogelijk. Neem contact op met digital@ster.nl voor alle mogelijkheden.

Wat zijn impressies?

Eén impressie is een weergave van de reclamevideo op NPO Start. Dit kan op zowel pc, laptop, tablet, smartphone of smart-tv zijn. Het aantal impressies is het aantal keer dat de video is uitgeserveerd.

Wat is CTR?

CTR staat voor ‘click through rate’. Dit percentage drukt uit bij hoeveel procent van de impressies er is doorgeklikt naar de onderliggende landingspagina. Stel dat je een CTR van 2,1% hebt bij 14.000 impressies, dan zijn er totaal 294 clicks geweest.

Wat is de uitkijkratio?

De uitkijkratio is een percentage dat aangeeft hoeveel procent van de video gemiddeld wordt uitgekeken. Als 100 impressies voor 50% worden uitgekeken en 400 impressies voor 100% worden uitgekeken, dan is het uitkijkpercentage 90% ((100*0,5+400*1)/500). Omdat Ster alleen impressies uitzendt vóór het starten van het programma en kijkers de video niet kunnen overslaan heeft Ster de hoogste uitkijkratio in de markt.

Wat zijn rechtenvrije foto’s?

Juridisch gezien is de maker van een foto eigenaar van de foto en mag alleen de eigenaar een foto commercieel exploiteren. Ster mag daarom alleen rechtenvrije afbeeldingen uitzenden. Sommige foto’s worden door hun eigenaar onder een ‘creative commons’-licentie verspreid. Hiermee behoudt de eigenaar alle (auteurs)rechten, maar geeft deze ook toestemming om onder sommige licenties het werk te gebruiken of te bewerken. Er zijn verschillende websites waarop je rechtenvrije foto’s kunt vinden die onder deze licentie zijn verspreid. Let wel op dat de licentie commerciële exploitatie toestaat zonder vermelding van de auteur.

Waarom worden mijn foto’s of logo niet goed weergegeven in de video?

Het is belangrijk dat de foto’s of het logo aan de juiste specificaties voldoen. Andere formaten dan aangegeven kunnen ervoor zorgen dat de ze niet in de video worden geladen. Een foto moet minimaal 1920 x 1020 pixels groot zijn (ongeveer 3MB) en een logo mag 960 x 640 pixels groot zijn. Zowel de foto's als het logo dienen een liggend formaat te zijn.

Kan ik mijn video ook voor andere doeleinden gebruiken?

Het is niet toegestaan de video buiten het digitale domein van de NPO in te zetten. Dit heeft te maken met de status van Ster als publieke organisatie. Ster mag via de videogenerator helpen om bedrijven bij de NPO te laten adverteren, maar Ster heeft niet tot doel reclames te maken die vervolgens elders worden ingezet. Bij laatstgenoemde zou Ster een oneerlijke verstorende marktfactor kunnen zijn ten opzichte van grafische vormgevers en reclamebureaus.

Mijn video is al erg lang aan het genereren, wat nu?

Het generatieproces van de preview kan enkele minuten in beslag nemen. Mocht het na tien minuten nog steeds niet lukken, probeer dan een andere internetbrowser (bijvoorbeeld Google Chrome of Mozilla Firefox in plaats van Microsoft Internet Explorer). In het bijzondere geval dat het dan nog steeds niet lukt, neem dan contact op met Ster Local via sterlocal@ster.nl en laat je contactgegevens achter. Ster neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Mijn video is gereed en ingestuurd naar Ster. Hoe kan ik mijn video terugzien?

Het is momenteel niet mogelijk om de video terug te kijken of op te vragen buiten de uitplaatsing om. De video mag alleen worden afgespeeld in de Ster Local-webapplicatieomgeving of op de digitale kanalen van de NPO.

Wat gebeurt er als mijn video wordt afgekeurd?

Zodra de video is afgerond en verstuurd is naar Ster zal er een controle plaatsvinden. Mocht de video vervolgens niet worden goedgekeurd ontvang je per mail een persoonlijk bericht. Zie hiervoor ook de Algemene Voorwaarden Ster Local.

Is het mogelijk om mijn campagne tussentijds stop te zetten of terug te trekken?

Het is alleen mogelijk om de campagne terug te trekken door een mail te sturen naar sterlocal@ster.nl. Hierna wordt de campagne beëindigd en het resterend aantal impressies niet meer uitgezonden. Restitutie voor het resterende aantal impressies is niet mogelijk.

Kan ik mijn video hergebruiken bij een nieuwe aanvraag?

Het is niet mogelijk om de video te hergebruiken zonder het hele maakproces weer door te lopen. Het staat je natuurlijk vrij om je eerste video weer na te maken en opnieuw in te zetten. Het kan natuurlijk dat jouw browser je eerdere invoer heeft opgeslagen. Hierdoor kan je makkelijk de oude video weer namaken.

Let op: momenteel is onze tool offline. Het is nog steeds mogelijk om regionaal campagnes in te zetten. Bekijk daarvoor onze online inkoopmogelijkheden.


Over Ster Local

Hoe werkt het?