Social media pitch

De top 12 commercials die nog in de race zij voor de Ster Gouden Loeki Aller Tijden zijn bekend.

Samenvatting

De vakjury heeft bepaald welke 12 commercials doorgaan naar de laatste, allesbepalende publieksstemming voor de Ster Gouden Loeki Aller Tijden.

Detail

De vakjury heeft bepaald welke 12 commercials doorgaan naar de laatste, allesbepalende publieksstemming voor de Ster Gouden Loeki Aller Tijden. Dé prijs voor de populairste en meest memorabele tv-commercial uit 50 jaar Ster en de prijs die Ster uitreikt ter ere van haar 50-jarig jubileum. Een representatief en onafhankelijk publiekspanel beoordeelt deze top 12, waaruit de absolute nummer 1 naar voren komt. De eervolle Ster Gouden Loeki Aller Tijden wordt 25 november tijdens een feestelijke bijeenkomst in Amsterdam uitgereikt.

Dit zijn de laatste 12 genomineerden, op alfabetische volgorde van de titel van de commercial:

Titel commercialJaartalAdverteerderReclamebureau
Bommetje1997MelkunieLowe Kuiper & Schouten
Der Rudi2002HeinekenTBWA\NEBOKO
Goeiemoggel2007KPNN=5
Klok1989Centraal Beheer AchmeaDDB
Lekker lang bellen2012TelfortN=5
Met de Fiat Panda lach je iedereen uit1983FiatPMSvW
Olifant1996RoloAmmirati Puris Lintas
Petje Pitamientje1985Calvé PindakaasJWT
Pietertje2010Calvé PindakaasAlfred International
Stoplicht1996Fruit JoyLowe Kuiper & Schouten
Walk-in-fridge2009HeinekenTBWA\NEBOKO
Zwanen1995KLMPMSvW


Deze commercials zijn volgens de jury, onder voorzitterschap van Barbera Wolfensberger, ‘gegrift in ons collectieve geheugen, bepalend voor een tijdperk en pareltjes die de tand des tijds glansrijk doorstaan hebben’.

Alle genomineerden zijn te bekijken op stergoudenloekiallertijden.nl Een compilatie van de 12 commercials is donderdag 5 november te zien in het Ster-reclameblok om 22.50 uur op NPO 1.

Totstandkoming Ster Gouden Loeki Aller Tijden
Een onafhankelijk publiekspanel van GfK nomineerde 50 tv-commercials. De vakjury heeft de top 12 bepaald. De eindstem is weer voor het publiek. Een groot publiekspanel van GfK beoordeelt de 12 overgebleven commercials, waarna duidelijk wordt wie de Ster Gouden Loeki Aller Tijden wint.
publiek.

Over Ster

Ster is al 50 jaar een professionele partner voor adverteerders, media- en reclamebureaus. Ster exploiteert reclamezendtijd op de televisie- en radiozenders en de websites van de publieke omroep, levert kwaliteit voor de adverteerder en zendt reclame uit met respect voor het Nederlands publiek.