Binnen gezinnen wordt veel overlegd over de aankoop van (kinder)producten. Zowel kinderen als ouders spelen een belangrijke rol in de aankoop van producten. Het proces verschilt per type product. Hoe verloopt het aankoopproces van kinderproducten? Wie komt met het idee, wie kiest, wie bepaalt en wie betaalt? En welke rol spelen tv-commercials gericht op kinderen in dit traject?

Ster heeft in samenwerking met YoungWorks een kwalitatief onderzoek uitgevoerd onder gezinnen (in hun thuissituatie). We hebben in kaart gebracht welke rol verschillende gezinsleden spelen bij de aankoop van kinderproducten en wat de invloed van tv-commercials hierbij is. In het onderzoek is gekeken naar de productgroepen speelgoed, uitstapjes, vakanties, verzorgingsproducten en mode.

En wat blijkt? Tv-commercials op kinderzenders prikkelen gezinsleden om bepaalde kinderproducten aan te schaffen. Het daadwerkelijke aankoopproces en het maken van de keuzes voor bepaalde producten, wordt – in verschillende fases – door het hele gezin gedaan. Het is belangrijk dat adverteerders zich bewust zijn van de verschillende rollen van de gezinsleden en hier in hun commercial rekening mee houden. Bijvoorbeeld door in te spelen op de positieve interactie tussen gezinsleden (quality time) en goede argumenten.

Ook interessant

Kinderen & tv-reclame

Vraag de complete onderzoeksuitgave aan bij onze afdeling Research.

Meer weten?

Hennie de Harder

data scientist
035-6725561 hennie.de.harder@ster.nl

Vul je naam in.
Vul een geldig telefoonnummer in.
Vul je naam in.
Vul een geldig e-mailadres in.