Het Spangalis College is ongetwijfeld de leukste school van Nederland. Want naast de gewone lessen zijn er feesten, modeshows en sportdagen. De leerlingen organiseren acties voor een goed doel of zijn creatief bezig met muziek en video’s. Ze hangen met elkaar rond op het schoolplein, trappen een balletje of chillen lekker in een geheime hok bij de fietsenstalling.

De tien ‘Spangalisten’ beleven allerlei herkenbare avonturen op school. De leerlingen hebben elk hun eigen verhaal. In SpangaS staan vriendschap, liefde en emotie tussen de leerlingen altijd centraal. Kenmerkend voor SpangaS is en blijft dat er steeds weer maatschappelijke onderwerpen worden aangehaald en taboedoorbrekende thema’s bespreekbaar worden gemaakt. In de afgelopen jaren ging het over homoseksualiteit, stille armoede, de voedselbank en omgaan met de ziekte kanker.

SpangaS is niet alleen dagelijks op televisie. We zijn ook altijd online. Via het YouTube kanaal, Instagram en de website heeft SpangaS dagelijks contact met de kijkers en fans van het programma. Op het nieuwe SpangaS YouTube kanaal worden exclusieve SpangaS videoseries geplaatst, Q&A’s met de acteurs en achter de schermen video’s.

Uitzending

Elke werkdag om 18.20 uur
vanaf 3 sep 2018

Medium

Televisie, online

Zender

NPO Zapp en Zappelin

Doelgroep

Thema

jeugd

Omroep

KRO-NCRV

Error bij het laden van Partial View script (file: ~/Views/MacroPartials/Contactpersoon.cshtml)