Nieuwe dramaserie. De Maatschap is een vierdelige dramaserie over een Nederlandse advocatenfamilie en is geïnspireerd door de familie Moszkowicz. De hoofdrollen in De maatschap worden gespeeld door Pierre Bokma, Maarten Heijmans, Guy Clemens, Daan Schuurmans, Diederik Ebbinge, Xander van Vledder en Katelijne Verbeke. De regie is in handen van Michiel van Jaarsveld.

De serie vertelt het verhaal van de opkomst en ondergang van het familie-imperium Meyer. Voor De Maatschap hebben de schrijvers Hein Schütz en Alma Popeyus zich laten inspireren door de familiegeschiedenis van de bekende Nederlandse advocatenfamilie Moszkowicz.

Van de grond af bouwt de jonge Matthias Meyer een advocatenimperium dat in het naoorlogse Nederland zijn weerga niet kent. Niet alleen dat, hij bouwt een familie. Een hecht gezin, samen één tegen de rest. Zijn vier zonen zullen zijn inzet, zijn flair en zijn intelligentie verder uitdragen. Met z'n vijven trotseren de Meyers de boze buitenwereld. Maar de vanzelfsprekende loyaliteit van de vier zoons aan hun vader en aan elkaar wordt van binnenuit ondermijnd. Naast deze familiegeschiedenis gaat De maatschap over de ontwikkeling van de (straf)advocatuur in Nederland.

Uitzending

Woensdag om 20.30 uur
vanaf 25 jan 2017

Medium

Televisie, online

Zender

NPO 2

Doelgroep

Thema

drama

Omroep

VPRO

 

Meer informatie over reclame op tv

 
 
 
 
 
 

Adverteren rondom NPO-programma's?

Neem contact met ons op voor de inkoopmogelijkheden.

Denise Rijnvis
accountmanager