Kun je het je nog herinneren? Het gevoel dat je had wanneer je als kind iets spannends op de televisie zag? Met je hand voor je gezicht, stiekem kijken door je vingers? Dat is Eng!
Op zondag 11 september start Eng, de nieuwe filmische jeugdserie van de VPRO. Met negen stand alone afleveringen biedt Eng een divers palet griezelige en bloedstollende avonturen, waarbij kinderen gegarandeerd van begin tot eind op het puntje van hun stoel zitten.

Eng vertelt in elke aflevering een afzonderlijk verhaal van dappere kinderen die hun angst overwinnen. Zo brengt de zoektocht naar de weggelopen hond van Tim hem in een mysterieuze wereld, wordt Lena geopereerd in een heel vreemd ziekenhuis en verandert de kickboksdroom van Younes tijdens het trainingskamp langzaam in een nachtmerrie. Mads en Ruben logeren bij een geheimzinnige oudtante, die er iedere nacht stiekem op uit gaat. Tobi wordt nietsvermoedend in de val gelokt door een man in een rolstoel. Bob, Tess en Errol raken verdwaald in het bos. Ten slotte krijgen Floor en Elza te maken met een enge man in de tram, ontdekt Tobias dat liegen niet altijd goed uitpakt en schiet Yasmine haar vriendin Nora te hulp wanneer ze de geesten niet met rust laat.

Uitzending

Zondag om 17.55 uur
vanaf 11 sep 2016 tot 6 nov 2016

Medium

Televisie, online

Zender

NPO Zapp en Zappelin

Doelgroep

Thema

jeugd

Omroep

VPRO

Error bij het laden van Partial View script (file: ~/Views/MacroPartials/Contactpersoon.cshtml)