In de nieuwe reeks van Katja’s Bodyscan (vanaf vrijdag 31 maart, 21.30 uur op NPO 1) stelt Katja Schuurman wekelijks haar lichaam en geest in dienst van de wetenschap. Elke aflevering start Katja met een onderzoeksvraag aan de hand van de thema’s hygiëne, angst, aantrekkingskracht en liegen. Zijn we nog wel vies genoeg? Kun je je angsten echt overwinnen? Hoe kan je ‘t beste een leugenaar ontmaskeren? En bepaalt ons verstand, of onze zintuigen, wie we aantrekkelijk vinden? Geholpen door een specialist-coach gaat Katja elke aflevering een uitdaging aan. Van een week zonder zeep en shampoo tot ’s nachts inbreken of een winkeldiefstal plegen…

Nieuw in dit seizoen zijn de 8 Proef Katja’s. Katja heeft een test-team van 8 personen (allemaal met een grote bos Katja-krullen, en eentje zelfs met baard!) gevonden die ook op onderzoek uitgaan. Hoe ver gaan de Proef Katja’s bijvoorbeeld als zij hun eigen angsten moeten opzoeken. En welke Proef Katja kan het beste een leugen vertellen?

In elke aflevering van Katja’s Bodyscan krijgt Katja een flinke uitdaging voor haar kiezen. Zo gaat ze zich een week niet wassen. Want zijn we niet doorgeslagen in ons verlangen schoon en fris te zijn? Zijn die bacteriën wel echt zo slecht als we denken? Kortom: zijn we niet doorgeslagen in ons verlangen schoon en fris te zijn?

En hoe goed kan Katja eigenlijk liegen? We liegen allemaal wel; volgens onderzoek liegt een man gemiddeld 3 keer per dag, een vrouw 1 keer. Soms komen we er mee weg, soms ook niet. Maar hoe erg is het om te liegen? Want de waarheid is ook niet altijd even leuk om te vertellen. Kun je leugens herkennen? Om dat uit te testen pleegt ze in deze reeks van Katja’s Bodyscan een winkeldiefstal en gaat ze zelfs ’s nachts op inbrekerspad.

Met de app van Katja’s Bodyscan op Facebook kunnen kijkers tests maken en zo hun eigen ‘bodyscan’ maken. De resultaten van de tests kunnen de gebruikers vergelijken met die van Katja en de rest van Nederland. Elke week komt een nieuwe test online.

Uitzending

Donderdag om 21.30 uur
vanaf 31 mrt 2016

Medium

Televisie, online

Zender

NPO 1

Doelgroep

Thema

non-fictie

Omroep

KRO-NCRV

 

Meer informatie over reclame op tv

 
 
 
 
 
 

Adverteren rondom NPO-programma's?

Neem contact met ons op voor de inkoopmogelijkheden.

Dennis Hendriks
accountmanager