Landinwaarts, het agenderende NTR-programma met Dieuwertje Blok over kunst en cultuur in de regio, is vanaf vrijdagavond 8 januari terug met een derde seizoen. En wel met een nieuw gezicht naast Dieuwertje Blok: niemand minder dan Janny van der Heijden, jurylid van Heel Holland Bakt maar ook samensteller van de Nationale Eettest en maker van programma’s als Masterchef en Kwestie van Smaak. Daarnaast is ze bekend van haar dagelijkse bijdragen aan diverse dagbladen en tijdschriften én auteur van tientallen kookboeken.

Janny van der Heijden reist vanaf 8 januari voor Landinwaarts door het hele land om culinaire items te maken. Zo bezoekt ze de tentoonstelling Nederland Dineert in het Gemeentemuseum in Den Haag, de nationale Bierbank in West-Friesland, het WK Snertkoken in Groningen en de culinaire tradities rond Chinees Nieuwjaar.

Verder in Landinwaarts
Dieuwertje Blok gaat verder weer op zoek naar de verhalen achter onze culturele gewoonten en tradities, niet te missen musea, tentoonstellingen, festivals en andere interessante evenementen die de kijker kan bezoeken. Elke week gaat ze ook met een aansprekende persoonlijkheid uit de wereld van kunst en cultuur naar een bijzondere plek die hem of haar inspireert. Deze persoonlijkheid geeft ook een tip aan het eind van het programma over een niet te missen tentoonstelling, museum, film of wandeling.

Nieuw: Het Topstuk
Nieuw is ook de rubriek Het Topstuk, waarin we een medewerker van een klein of groter museum ergens in het land vragen wat sinds jaar en dag zijn of haar favoriete kunstwerk in het museum is en waarom.

Uitzending

Vrijdag om 19.20 uur
vanaf 8 jan 2016

Medium

Televisie, online

Zender

NPO 2

Doelgroep

Thema

non-fictie

Omroep

NTR

 

Meer informatie over reclame op tv

 
 
 
 
 
 

Adverteren rondom NPO-programma's?

Neem contact met ons op voor de inkoopmogelijkheden.

Nienke Schouten
accountmanager