Nieuwe, dagelijkse dramaserie. Kinderen gaan op zomerkamp en raken lost in the game. Kan gezien worden als de opvolger van het succesvolle multimediale project Het Geheim van Eyck van afgelopen zomer.

Lost in the game: Tien weken lang volgen we de avonturen van een groep kinderen in een vakantiekamp. Zo op het eerste gezicht lijkt het kamp een survival-achtig karakter te hebben, maar al snel blijkt er veel meer aan de hand. Als een aantal kinderen kort na elkaar het kamp zogenaamd heeft verlaten, vragen de achterblijvers zich af of die wel echt naar huis zijn. Ze gaan op onderzoek uit en stuiten op de meest vreemde dingen: wie is bijvoorbeeld die enge man in het verlaten landhuis verderop, en wat hebben kampleiders Evi en Simon met hem te maken? Waarom wordt er tegen ze gelogen en kunnen ze niet van het terrein af? Kunnen ze geen contact maken met de buitenwereld. En vooral: waar zijn de andere kids gebleven? Gaandeweg ontdekken we, samen met onze helden, dat hun verdwenen vrienden zich steeds meer verliezen in een wereld van gamen en Virtual Reality, met alle gevolgen van dien.

Zappmissie: In Zappmissie worden acht presentatoren/acteurs van Zapp opgesloten in een slot. Ze komen in een bizar spel terecht. Ze moeten, via een game, hun eigen voorouder in het verleden van de dood zien te redden. Zo gaat Sascha Visser naar de Romeinse Tijd, waar zijn voorouder op het punt staat om een gladiatorengevecht in de Arena te verliezen. Jill moet haar voorouder in de Middeleeuwen zien te redden die bijna door een menigte wordt verdronken omdat ze denken dat ze een heks is. Ron Boszhard is een afstammeling van de circusartiest Houdini. Deze beroemde boeienkoning dreigt te verdrinken tijdens zijn act in het circus in het begin van de vorige eeuw. Zullen onze Zappers op tijd zijn om hen te redden? De gevolgen zijn groot. Want als het lukt, gaat niet alleen de voorouder dood, maar is ook de Zapper voorgoed verloren.

Uitzending

Maandag om 18.05 uur
vanaf 29 aug 2016

Medium

Televisie, online

Zender

NPO Zapp en Zappelin

Doelgroep

Thema

jeugd

Omroep

KRO-NCRV

Pieternel Kleijer
inventory planner