"Dit najaar verruilt Bert van Leeuwen de limousine van Het Familiediner eenmalig voor een ander, nog indrukwekkender, vervoersmiddel. In de tv-special ‘De grootste Bijbel van Nederland’ stapt hij in een uitzonderlijke vrachtwagen, die de grootste Bijbel van Nederland vervoert. Met deze vrachtwagen rijdt hij dwars door Nederland, op zoek naar verhalen rondom dit bijzondere boek. We zien Nederland in al haar schoonheid en diversiteit wanneer we langsgaan op het Amsterdamse Museumplein, een bezoek brengen aan het pittoreske Kinderdijk en als we van het Groningse platteland naar het mooie Maastricht rijden.

In en om de truck wordt van alles georganiseerd. Zo geeft een bekende Nederlander zijn visie op een verhaal of passage uit de Bijbel, onderzoekt Bert welk Bijbelverhaal Nederlanders het mooist vinden en deelt hij bijzondere Bijbelse weetjes. Wat is bijvoorbeeld de meest gebruikte trouwtekst? En welk Bijbelverhaal is het meest geschilderd door de grote meesters?

Aanleiding voor de tv-special is dat vierhonderd jaar geleden het startsein werd gegeven voor de eerste officiële vertaling van de Bijbel in de Nederlandse taal. “Toen de Bijbel in onze moerstaal beschikbaar werd, kon elke leek de Bijbel lezen”, zegt eindredacteur Anne Marie Holwerda. “De Bijbel werd een boek voor iedereen en kwam écht dichtbij. Het is prachtig om - primetime op NPO 1 - te laten zien dat mensen vandaag de dag nog steeds geraakt en geïnspireerd worden door de Bijbel.”"

Uitzending

Woensdag om 20.30 uur
vanaf 14 nov 2018

Medium

Televisie, online

Zender

NPO 1

Doelgroep

Thema

non-fictie

Omroep

EO

 

Meer informatie over reclame op tv

 
 
 
 
 
 

Adverteren rondom NPO-programma's?

Neem contact met ons op voor de inkoopmogelijkheden.

Dennis Hendriks
accountmanager