Deze zomer zendt MAX het televisieprogramma De Kunstdetective uit op NPO 2. In de zesdelige serie volgt MAX de Nederlandse kunstdetective Arthur Brand tijdens zijn speurtochten naar gestolen kunst. In een van de afleveringen zien we Brands betrokkenheid bij het terugvinden van het gestolen Minerva-beeld van Jan Havermans, dat morgen na meer dan 30 jaar wordt teruggezet op de Amsterdamse Minervalaan.

Dit werd zojuist bekendgemaakt in het MAX-programma Hallo Nederland, dat verslag deed van de aanloop naar de bijzondere onthulling van het kunstwerk aan de Minervalaan.
Naast de Minerva-zaak behandelt Brand nog 5 andere casussen in De Kunstdetective. De camera van MAX is er onder andere bij als Brand onopgeloste zaken onderzoekt, zoals de overval op het Scheringa Museum in 2009. Daarbij werden een Salvador Dalí en een Tamara de Lempicka. gestolen.

Brand behoort tot de internationale top in zijn vakgebied. Zijn vondst van tientallen kunstvoorwerpen uit de collectie van Adolf Hitler werd wereldnieuws. Ook vond hij vijf gestolen schilderijen uit het Westfries Museum terug in Oekraïne.

Uitzending

Dinsdag om 21.10 uur
vanaf 17 jul 2018 tot 21 aug 2018

Medium

Televisie, online

Zender

NPO 2

Doelgroep

Thema

non-fictie

Omroep

MAX

 

Meer informatie over reclame op tv

 
 
 
 
 
 

Adverteren rondom NPO-programma's?

Neem contact met ons op voor de inkoopmogelijkheden.

Dennis Hendriks
accountmanager