Nieuwe serie. Na Van Gogh en Picasso duikt Jeroen Krabbé opnieuw in het leven van een bekende kunstenaar. Dit keer is Paul Gauguin aan de beurt. De keuze voor Gauguin ontstond tijdens de opnames van Op zoek naar Van Gogh. Hierin behandelde hij de vete tussen de twee kunstenaars, maar dan wel vanuit de kant van Van Gogh. Nu is het tijd voor Gauguins levensverhaal.

De acteur vindt de Franse kunstschilder een waardig opvolger van Van Gogh en Picasso. Volgens Jeroen is het oeuvre van Gauguin ‘ongekend prachtig’. Maar dat is niet de enige reden, zegt hij in DWDD: ‘‘Hij heeft ook de hele wereld over gereisd. Lima is zeer belangrijk in het verhaal, maar ook Brittannië, Denemarken, Tahiti en de Marquesaseilanden, waar hij gestorven is.’’

Voor het kunstprogramma kiest Jeroen heel bewust wiens leven hij wil uitpluizen. Het is vooral belangrijk dat hij de schilder ook interessant vindt. Hij is geen fan van Salvador Dalí en Piet Mondriaan is een ‘saaie man’. De kans is klein dat deze schilders ooit aan bod komen in een nieuw seizoen.

Uitzending

Dinsdag om 20.25 uur
vanaf 1 mei 2018

Medium

Televisie, online

Zender

NPO 2

Doelgroep

Thema

non-fictie

Omroep

AVROTROS

 

Meer informatie over reclame op tv

 
 
 
 
 
 

Adverteren rondom NPO-programma's?

Neem contact met ons op voor de inkoopmogelijkheden.

Dennis Hendriks
accountmanager