Op expeditie naar het verhaal achter onze natuurschatten.

Een mammoetdrol die nog ruikt. Een schelp die maar drie mensen op de hele wereld mogen aanraken. Een stier met menselijke genen. Het eerstgevonden bewijs van de theorie van Darwin: het schedelkapje van de rechtopgaande aapmens. Vanaf zondag 16 juni komen ze voorbij in De Toren, een avontuurlijke zesdelige documentaireserie over de verhalen achter onze grootste natuurschatten.

In de serie neemt Marcel Musters ons mee in een geheimzinnige toren, waar het donker is en doodstil. De luchtvochtigheid wordt nauwlettend tussen de 52 en 55 procent gehouden. Geen ramen en geen uitzicht. Slechts weinig mensen weten ervan. Nog minder mensen mogen erin, want hier liggen miljoenen natuurhistorische schatten opgeslagen.

Om de herkomst van onze grootste natuurschatten te achterhalen, gaan we op expeditie. In het voetspoor van de ontdekkingsreizigers van toen, en de onderzoekers van nu. Vrouwen en mannen die onder extreme omstandigheden op zoek gaan naar antwoord op die ene vraag; wat is leven?

Er is avontuur op de ijle hoogtes van Bhutan, 300 meter onder de Caribische zeespiegel en bovenop een gigantische toren in het Amazone-regenwoud, waar je de schoonste lucht ter wereld kan inademen. De verhalen zijn eindeloos en eeuwig. Het is wetenschap, maar vooral avontuur.

Uitzending

Zondag om 21.00 uur
vanaf 16 jun 2019 tot 21 jul 2019

Medium

Televisie, online

Zender

NPO 2

Doelgroep

Thema

documentaire

Omroep

NTR

 

Meer informatie over reclame op tv

 
 
 
 
 
 

Adverteren rondom NPO-programma's?

Neem contact met ons op voor de inkoopmogelijkheden.

Dennis Hendriks
accountmanager