Op woensdag 20 maart gaan de stemlokalen open voor de Provinciale Statenverkiezingen. De NPO besteedt hieraan veel aandacht in nieuws- en actualiteitenprogramma's op NPO Radio 1, nos.nl en op NPO 1 via o.a. DWDD, Eenvandaag en Nieuwsuur. Ook zijn er specifieke programma's speciaal gericht op de Provinciale Statenverkiezingen. HIer zie je de highlights op een rij:

NPO 1

In aanloop naar de verkiezingen:

Pauw en Jinek verkiezingen
Vanaf ma t/m vrijdag 11 t/m 19 maart 23.05 uur

Eva Jinek en Jeroen Pauw reizen tien dagen voorafgaand aan de verkiezingen, zeven dagen lang door heel Nederland. Ze beginnen in Noord- en Zuid-Holland om vervolgens af te reizen naar de noordelijke provincies Friesland, Groningen en Drenthe. Dan de zuidelijke provincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg. De reis eindigt in de middelste provincies Flevoland, Overijssel, Gelderland en Utrecht. Landelijke en provinciale politici zullen aanschuiven, maar ook de bewoners uit de regio waar ze op dat moment zijn. In iedere uitzending zijn ook bekende cabaretiers te gast, is er live muziek en volgt politiek verslaggever Jaïr Ferwerda het laatste campagnenieuws op de voet.

----------------------------------------

NOS Nederland Kiest: slotdebat
Dinsdag 19 maart, 20.30 uur – 22.00 uur (NOS)

Aan de vooravond van de Provinciale Statenverkiezingen, op dinsdag 19 maart, zendt de NOS een slotdebat uit met de partijleiders van landelijke partijen, vanuit het Provinciehuis in Arnhem. Alle partijen die op dit moment vertegenwoordigd zijn in de Tweede Kamer zijn uitgenodigd. Het debat wordt gepresenteerd door Rob Trip.

Pauw en Jinek verkiezingen (na NOS Slotdebat)
Dinsdag 19 maart, 23.00 uur - 23.55 uur

NOS Nederland Kiest: uitslagenavond
Woensdag 20 maart, 20.30 uur – 1.15 uur (NOS)

Woensdag 20 maart is de uitslagenavond van de Provinciale Statenverkiezingen. Rob Trip presenteert live vanuit het Provinciehuis in Arnhem; Dionne Stax brengt de uitslagen. In de uitzending wordt geschakeld naar bijeenkomsten van de politieke partijen en naar andere provinciehuizen en ook komen kiezers aan het woord. Tussen 21.00 uur en 22.00 uur is de bekendmaking van enkele exitpolls van onderzoeksbureau Ipsos. Op basis van dit representatieve onderzoek weten we dan in grote lijnen hoe Nederland heeft gestemd. De definitieve uitslag wordt later bekend.

NPO 2

NOS Nederland Kiest: de provincies
Maandag 11 maart, 21.00 uur (NOS)

Op 20 maart gaan de stemlokalen open voor de Provinciale Statenverkiezingen. Belangrijk omdat de leden van Provinciale Staten de leden kiezen van de Eerste Kamer, waar de regeringscoalitie nu een krappe meerderheid heeft. Daarnaast beslist de provincie over meer zaken dan veel mensen denken. Maar welke zaken dan? Daarover gaat het ook tijdens een speciale uitzending vanuit het Energiehuis in Dordrecht, gepresenteerd door Annechien Steenhuizen en Winfried Baijens.

Uitzending

Elke werkdag om Divers uur
vanaf 11 mrt 2019 tot 20 mrt 2019

Medium

Televisie, online

Zender

NPO 1

Doelgroep

Thema

nieuws en actualiteiten

Omroep

NOS

 

Meer informatie over reclame op tv

 
 
 
 
 
 

Adverteren rondom NPO-programma's?

Neem contact met ons op voor de inkoopmogelijkheden.

Dennis Hendriks
accountmanager