Op radio zijn er verschillende mogelijkheden om te adverteren. Er zijn diverse radiozenders met ieder een eigen doelgroep. Het is mogelijk op te adverteren op NPO Radio 1, NPO Radio 2, NPO 3FM, NPO Radio 4, NPO Radio 5 en NPO FunX.

Kom in contact

Remco Verweij

accountmanager

Remco Verweij

accountmanager
Laat je gegevens achter en we bellen je.

Remco Verweij

accountmanager
Laat je gegevens achter en we mailen je.

Kom in contact

voordelen radioreclame

Radioreclame biedt veel voordelen. Reclame via radio levert je een groot bereik op en heeft relatief lage productie- en uitzendkosten. Daarnaast is radioreclame snel inzetbaar en flexibel. Luisteraars blijven vaker hangen bij een zender en zappen minder snel door. Hierdoor bereik je de doelgroep frequent.

Effect radioreclame

Radio is een vorm van reclame die al decennialang bekend is. Wanneer men in de auto zit, in de winkel staat of aan het werk is: er zijn veel momenten waarop de Nederlandse bevolking in aanraking komt met de radio. Via de radio kun je als bedrijf een miljoenenpubliek bereiken. Er zijn verschillende mogelijkheden als het gaat om radioreclame. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een korte- of lange spot. Je kunt gebruik maken van muziek, humor en een verhaal. Daarnaast kun je ook juist kiezen voor een korte en krachtige boodschap. Wij denken graag met je mee wat voor radioreclame past bij jouw campagnedoel.

Luistercijfers juni juli

Radioreclame bij Ster Wat levert het op?

Veel bedrijven gingen je al voor en hebben mooie resultaten bereikt met een radiocampagne bij de NPO. Zo heeft ikwilvanmijnautoaf.nl een stijging weten te realiseren van 8% van het aantal bezochte pagina's en een toename van 2% aan nieuwe gebruikers. Uit de Ster Radiometer is daarnaast ook gekomen dat het verkeer dat naar de website getrokken wordt, daadwerkelijk organisch en direct verkeer is.

Ook Loo van Eck heeft met radioreclame op NPO Radio 1 een mooi resultaat bereikt. Alle trainingen waren binnen een mum van een tijd volgeboekt. Hierdoor hebben ze zelfs nog een aantal extra trainingen georganiseerd die ook snel vol zaten. De radiocampagne was goed meetbaar en bleek zeer effectief. Lees hier de hele case.

Neem contact met ons op

Wat kost adverteren op radio?

Wil je een reclamecampagne inzetten bij de NPO, maar ben je benieuwd wat de kosten zijn? Dan maken de accountmanagers van Ster graag een passend voorstel. Het tarief voor een radiocampagne hangt namelijk van een aantal factoren af. Hierbij kun je denken aan het aantal spots, de periode, de doelgroep en het budget. Een radiocampagne bij Ster is al mogelijk vanaf €10.000

Tarieven radiocampagne

Wat bereik je dan met zo’n budget? In onderstaand schema zie je daar drie voorbeelden van.

Budget GRP's Spots Gemiddelde contactfrequentie Bereik in doelgroep 25-67 jaar
€10.000 107 100 4,0 26,8% (2.692.000 mensen)
€15.000 160,4 150 5,4 29,6% (2.980.000 mensen)
€25.000 267,4 250 8,1 32,9% (3.309.000 mensen)

Bovenstaande voorbeelden zijn indicaties op basis van een campagne van twee weken (april 2022), met een spotlengte van 20 seconden. Wil je het bereik en de kosten voor jouw campagne weten? Neem dan contact op.

 

Ster Campagnecalculator

Weten wat je met een campagne bij Ster kunt bereiken? Vul de periode, zender/doelgroep en het budget in en zie direct wat er mogelijk is. Als je wil, kan je het voorstel in je mailbox ontvangen.