Bereik miljoenen Nederlanders
Adverteren bij de publieke omroep
Gratis media-advies
Albert Heijn maakt dit jaar met hun kleinste grootste liefdesverhaal van het jaar kans op een Ster Gouden Loeki. Ze hebben maar liefst twee finaleplekken bemachtigd, maar voor Ster schreven ze een gastblog over hun kerstcommercial.

Iedereen was een beetje nerveus op de filmset. Het gevoel dat je bekruipt, als een grote ster in aantocht is. De ervaren regisseur begon ineens te fluisteren. Onze supermarktmanager Ilse keek steeds vaker even naar de ingang. En de mensen van het reclamebureau stonden een beetje onrustig heen en weer te schuifelen.

Allemaal in afwachting van dat ene moment. Het moment dat de hamster uit de Albert Heijn kerstcommercial voor het eerst op de set zou komen. Adem in. Daar is-ie!

Nou goed, achteraf bekeken was die hele aankomst natuurlijk ook weer niet zo spectaculair. Het beestje kroop uit een draagbare kooi. En dan maken we het eigenlijk al imposanter dan het was. Hij snuffelde met zijn neusje, keek even om zich heen. En besloot daarna dat het wel mooi was geweest: hij keerde zich om en kroop weer lekker terug in zijn kooi.

Hamster-allures

Het zorgde voor een hard gelach op de set. Hamster-allures, riep iemand. En of iemand even kerstmis wilde bellen, dat het wat later zou worden.

Gelukkig hadden we, naast de scènes met een echt hamstertje, ook de beschikking over digitale mogelijkheden. Met speciale computermodellen kwam het hele Albert Heijn kerstverhaal echt tot leven. Niet in de laatste plaats ook door het prachtige kerstnummer van Dennis van Aarssen: 'Have Yourself a Merry Little Christmas'.

Even snuffelen aan de Gouden Loeki

Zo groeide het kleine Albert Heijn hamstertje uit tot de ster van het reclameblok. En nu misschien zelfs tot de ster van de Ster Gouden Loeki verkiezing! Het zou geweldig zijn. Hoewel we niet uitsluiten dat hij er misschien alleen even aan zou snuffelen. En dan hup, weer lekker snel terug zijn kooi in.

Deze blog is geschreven door de Albert Heijn en TBWA\NEBOKO

Heb jij al gestemd?

Tot en met 20 februari kan je stemmen op jouw favoriete commercial! Wie moet er van jou met de felbegeerde prijs vandoor? Breng nu jouw stem uit via www.stergoudenloeki.nl of door te bellen naar 0909-8860. De winnaar van de Ster Gouden Loeki wordt op 25 februari bekend gemaakt tijdens een feestelijke uitzending van Omroep MAX om 21:30 uur op NPO 1.

Heb jij al gestemd?