Van 1972 tot 2004 was Loeki op Nederland 1, 2 en 3 te zien. De jarenlange filmpjes van Loeki de Leeuw in het reclameblok van Ster staan bij vele televisiekijkers nog in het geheugen gegrift. Lees op deze pagina meer over het lieve leeuwtje Loeki.

Meer weten over ster gouden loeki?

Bekijk de kwartaalwinnaars en het laatste nieuws over Ster Gouden Loeki. Dé reclameprijs van Nederland!

LOEKI TERUG OP NPO 1

Sinds de oproep van NPO Radio 2-dj’s Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte om Loeki de Leeuw weer terug te brengen op tv is er een hoop te doen over Loeki. Asjemenou! In januari 2019 maakt Loeki de Leeuw zijn rentree in het reclameblok van Ster!

Woensdag 30 januari in het reclameblok voor NOS Journaal van Acht uur was een niet eerder op tv vertoonde video van Loeki te zien.

Van een verdere terugkeer van Loeki op de buis is vooralsnog geen sprake. Hierin spelen ook anno 2019 de kosten nog steeds een belangrijke rol. Als publieke organisatie moet Ster hierin een zorgvuldige kosten-baten-afweging maken.

Het primaire doel is immers een optimale bijdrage leveren aan de financiering van de publieke omroep. Wel zal er intern verder worden gesproken over mogelijkheden om Loeki een plek te laten behouden. Bijvoorbeeld rondom de Ster Gouden Loeki reclameprijs, die dit jaar haar 25e editie ingaat.

De makers van de video

Idee en regie: Patrick Raats en Louise Geesink

Animatie: Patrick Raats

Compositing: Jan Woudenberg
Sound design: Jeroen Nadorp, Bob Kommer Studio’s

Produktie: Geesink Studio

MEER OVER LOEKI DE LEEUW

Loeki de Leeuw is ontsproten aan het brein van poppenfilmproducent Joop Geesink. In 1972 is Loeki voor het eerst voor, na en in de reclameblokken van Ster te zien. De korte filmpjes waarin de stuntelige Loeki allerlei avonturen meemaakt bakenen de reclameblokken van Ster af. In 2004 is Loeki voor het laatst op NPO1, 2 en 3 te zien.

Sinds 1995 wordt jaarlijks de Ster Gouden Loeki uitgereikt aan de makers van de beste reclame van het voorgaande jaar. Maar Loeki keerde niet terug op televisie. Voor de 24e editie van de Ster Gouden Loeki in januari 2019 gaf NPO Radio 2-dj Jeroen Kijk in de Vegte een mini-college over Loeki waarna zijn collega Jan-Willem Roodbeen opperde om een petitie te starten om Loeki terug te brengen op tv. Binnen een dag behaalde de petitie de beoogde 10.000 handtekeningen.