Bereik miljoenen Nederlanders
Adverteren bij de publieke omroep
Gratis media-advies
Vandaag heeft NPO 3FM de nieuwe programmering bekendgemaakt. Vanaf maandag 14 november verschuiven enkele dj’s én hoor je nieuwe stemmen!

Met een nieuwe programmering en een nieuw muziekbeleid richt NPO 3FM zich op jong en nieuw talent. Op radio en alle platformen waar jongeren zijn. Via podcasts, vlogs, playlists, social content en radioprogramma’s laten nieuwe en vertrouwde 3FM-gezichten de beste nieuwe muziek uit alle genres horen, zien en ervaren. De zender zet hiermee een grote stap naar een volwaardig jongerenmerk.

Nieuwe programmering: maandag tot en met vrijdag
In de nieuwe programmering stroomt veel jong talent uit de eigen opleiding door. Ook verschuift een aantal bekende dj’s naar nieuwe plekken. Vanaf aanstaande maandag staan luisteraars op werkdagen van 06.00 tot 09.00 uur op met Domien Verschuuren. Van 09.00 tot 12.00 uur is – als vanouds – Michiel Veenstra te horen.

De lunch smaakt vanaf maandag anders. Het 3FM-duo Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen maakt tussen 12.00 en 14.00 uur een nieuw programma, gevolgd door Wijnand Speelman tussen 14.00 en 16.00 uur. Frank van der Lende houdt zijn vaste stek en is te horen van 16.00 tot 18.00 uur. Het nieuwe programma van Sander Hoogendoorn vormt vanaf 18.00 uur de hartslag van de vroege avond.

Nieuwe programmering: weekend
In het weekend bezorgt Angelique Houtveen met een nieuw muzikaal sfeerprogramma luisteraars het ideale zaterdag- en zondagochtendgevoel. De vrijdag-, zaterdag- en zondagavond van NPO 3FM is voortaan hét podium voor nieuw talent in het nieuwe programma On Stage van en met Giel Beelen. On Stage is via radio en online aanwezig op festivals en concerten. Saskia Weerstand en de 19-jarige Olivier Bakker gaan samen met luisteraars op ontdekkingsreis door festivalland. YouTuber Kaj van der Ree is in de nacht van zaterdag op zondag te horen.

Zendermanager Basyl de Groot is trots op het nieuwe 3FM-team: “Deze club staat voor het nieuwe NPO 3FM: jong, avontuurlijk, authentiek en open-minded. NPO 3FM is er voor nieuw talent, zowel op zender als daarbuiten. Het zit in ons DNA. Wij inspireren en laten ons inspireren door onze luisteraars, kijkers en volgers. Zij zijn volop de wereld aan het ontdekken. Veel jonge 3FM-dj’s zitten daar zelf ook middenin. Samen gaan wij nieuwe avonturen aan.

3FM is meer dan radio alleen
Op alle platformen brengt NPO 3FM de beste muziek uit alle genres die er voor jongeren toe doen. 3FM is hét jongerenmerk dat op festivals, concerten en online constant op zoek is naar nieuw talent, nieuwe muziek en nieuwe ervaringen. Basyl: “Jongeren hebben de wereld in hun broekzak en onder hun vingers. Alle muziek is met één swipe toegankelijk. NPO 3FM speelt daarom meer dan ooit een essentiële rol als gids. We maken alle keuzes vanuit de liefde voor muziek. Vanuit de muziek van nu én de muziek die nog komen gaat. Wij zijn er als het gaat om het ontdekken van nieuwe muziek, nieuw talent en het delen van nieuwe ervaringen. Elke dag. Overal."

Kijk voor de hele nieuwe programmering op www.3fm.nl.