Bereik miljoenen Nederlanders
Adverteren bij de publieke omroep
Gratis media-advies
Naast het EK Vrouwenvoetbal wordt ook de strijd om de Europese titel hockey op eigen bodem uitgevochten (18 t/m 27 augustus). In totaal hebben zich acht heren- en acht damesteams gekwalificeerd. Op vrijdag 18 augustus trappen de Nederlandsche dames het toernooi af met de openingswedstrijd tegen Spanje.

Naast het EK Vrouwenvoetbal wordt ook de strijd om de Europese titel hockey op eigen bodem uitgevochten (18 t/m 27 augustus). In totaal hebben zich acht heren- en acht damesteams gekwalificeerd. Op vrijdag 18 augustus trappen de Nederlandsche dames het toernooi af met de openingswedstrijd tegen Spanje. 

Dé hockeyliefhebbers binnen Ster blikken graag met je vooruit op dit prachtige event! Marrit heeft van haar 6e tot haar 24e zelf gespeeld en verschillende zomers hockeykampen van Bovelander & Bovelander begeleid. Peter heeft tot zijn 21e fanatiek gehockeyd en is daarbij nog gecoacht door meervoudig international Daphne Touw.

Medailles
Waar Nederland op voetbalvlak nog wel eens wat punten kan laten liggen (…), zijn zowel de dames als de heren bij hockey zeer succesvol. Om even het geheugen op te frissen: onze Nederlandse hockeymannen hebben maar liefst vier keer goud gepakt, waarbij de laatste medaille in Londen (2015) werd binnengesleept. De vrouwen overtroeven dit met vlag en wimpel. In 1984 werden zij voor het eerst Europees kampioen, en daarna volgden nog zeven medailles in de kleur goud. De laatste medaille wonnen zij in 2011. Over de gehele linie hebben de hockeydames meer medailles gepakt, maar als we kijken naar het meest recente EK (2015), zijn de mannen nét wat succesvoller.

Aan het roer
Max Caldas speelt momenteel een belangrijke rol bij de mannen. In 2010 werd hij tot bondscoach van de dames benoemd, maar sinds 2014 staat hij aan het roer bij onze heren. Bij de dames is de Australische Alyson Annan de coach; 43 jaar oud en met 228 interlands op haar naam.

Het gebeurt in Amsterdam
Het hele toernooi vindt plaats in het Wagener Stadion in Amsterdam, gebouwd in 1938 en vernoemd naar de toenmalige voorzitter van de hockeyclub van Amsterdam, Joop Wagener Senior.

Wist je dat…

  • Er binnen de hockeywereld continu wordt geëxperimenteerd met nieuwe regels en de Euro Hockey League daarbij als proeftuin wordt gebruikt?
  • Er gewisseld wordt aan de hand van een computer? (De bondscoach ziet op zijn scherm exact hoeveel minuten een speler heeft gespeeld en bepaalt aan de hand daarvan of iemand gewisseld moet worden of niet).
  • Er sinds 1996 geen buitenspel meer is binnen hockey?
  • Selfpasses (zelf de bal uitnemen) zijn toegestaan sinds 2009?
  • De wedstrijden (sinds de Olympische Spelen in Rio de Janeiro) niet meer 2 x 35 minuten, maar 4 x 15 minuten duren?


Hockey & NOS
Het belooft weer een fantástisch evenement te worden. De NOS doet uiteraard uitvoerig verslag. Alle wedstrijden van Nederland zijn live te volgen (na 20.30 uur). Een gemiddelde wedstrijd is goed voor 700.000 kijkers en de finales (inclusief Nederland) trekken zelfs ruim 1 miljoen kijkers!

Hockey & Ster
Wil jij samen met Ster het Europees Kampioenschap Hockey meemaken? Meld je dan aan voor kaarten via ster@ster.nl en wie weet sta jij eind augustus in het Wagener Stadion te shinen!

Geschreven door: Peter Hitzbleck en Marrit Holtrop, accountmanagers Ster