Bereik miljoenen Nederlanders
Adverteren bij de publieke omroep
Gratis media-advies
Ook zonder 'onze jongens' hebben wij Nederlanders zin in het EK voetbal!

Over 3 dagen start het EK voetbal in Frankrijk. Hoe staat het met de beleving van het EK onder de Nederlanders? Wie zullen wij gaan steunen?

Minder samen kijken
Ondanks dat ‘onze jongens’ dit jaar niet deelnemen, geeft de helft van de Nederlanders aan naar het EK te gaan kijken. Twee derde van de mannen is geïnteresseerd in het EK en gaat kijken. In vergelijking met het EK in 2012 zijn nu minder afspraken gemaakt om samen met vrienden te gaan kijken. Dit is niet onverwacht aangezien we met name samen voor de buis zitten wanneer Oranje speelt.

We gunnen het de Belgen, maar de Duitsers gaan winnen
Wie zal dit jaar Europees Kampioen worden? Zal Spanje de titel prolongeren of gaan ‘De Rode Duivels’ er met de winst vandoor? Op de vraag wie men de overwinning het meest gunt, geeft ruim de helft van de kijkers België aan. Daarna volgen Duitsland en Engeland. Opvallend is dat de vrouwelijke kijkers uitbundiger juichen voor Spanje in plaats van Duitsland en Engeland. Gunnen is leuk, maar uiteindelijk gaat het erom wie de titel pakt. En dat is volgens de meeste Nederlanders Duitsland.

De favorieten voor de titel
1. Duitsland (42%)
2. Spanje (20%)
3. Frankrijk (12%)

Massapubliek zonder ‘onze jongens’
De wedstrijden met de favorieten zullen dus veel publiek trekken. De wedstrijden zonder Nederland trokken gemiddeld 2,7 miljoen kijkers in 2012. Naar de finale Spanje - Italië keken de meeste mensen, bijna 5,2 miljoen Nederlanders zagen hoe de Spanjaarden de Italianen in de pan hakten. Het belooft dus ook dit jaar weer een mooi evenement te worden waar veel Nederlanders met smart naar uitkijken. Nog maar 3 dagen..!

 

Bron: Media Appreciatie Panel (GfK), 24 mei 2016, representatief voor Nederlandse bevolking van 13 jaar en ouder (n = 2124)

Geschreven door Brenda Kompier