Bereik miljoenen Nederlanders
Adverteren bij de NPO
Gratis media-advies

Bij Ster kun je reclame inzetten op de radiozenders van de publieke omroep. De tarieven bij Ster zijn transparant; je weet van tevoren precies waar je aan toe bent. Lees op deze pagina wat de kosten van radioreclame zijn en bereken direct jouw mogelijkheden met de Ster Campagnecalculator!

Kom in contact

Ingo Janssen

accountmanager

Ingo Janssen

accountmanager

Ingo Janssen

accountmanager

Kom in contact

Ster Campagnecalculator

Weten wat je met een campagne bij Ster kunt bereiken? Vul de periode, zender/doelgroep en het budget in en zie direct wat er mogelijk is. Als je wil, kan je het voorstel in je mailbox ontvangen. De prognose is o.b.v. (kijk-/ luistercijfer)data uit 2022.

Wat kost adverteren op radio?

Via Ster kun je radioreclame inzetten op de radiozenders van de publieke omroep: NPO Radio 1, NPO Radio 2, NPO 3FM, NPO Klassiek, NPO Radio 5 en NPO FunX. Heb je interesse, maar ben je benieuwd wat de kosten zijn? Dan maken de accountmanagers van Ster graag een passend voorstel. Het tarief voor een radiocampagne hangt namelijk van een aantal factoren af. Hierbij kun je denken aan het aantal spots, de periode, de doelgroep en het budget. Een radiocampagne bij Ster is al mogelijk vanaf €10.000

Wat bereik je dan in 2024 met zo’n budget? In onderstaand schema zie je daar drie voorbeelden van.

Budget GRP's Spots Gemiddelde contactfrequentie Bereik in doelgroep 25-67 jaar
€10.000 56 378 2,7 20,5% (2.001.825 mensen)
€15.000 84 566 3,5 24% (2.343.600 mensen)
€20.000 112 748 4,2 26,4% (2.577.960 mensen)

Bovenstaande voorbeelden zijn indicaties op basis van een campagne van twee weken (april 2024), met een spotlengte van 20 seconden. Bij deze indicatie is gebruikt gemaakt van referentiedata uit 2023. Wil je het bereik en de kosten voor jouw campagne weten? Neem dan contact op. 

Er zijn verschillende mogelijkheden als het gaat om radioreclame. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een korte of lange spot. Je kunt gebruikmaken van muziek, humor en een verhaal. Daarnaast kun je ook juist kiezen voor een korte en krachtige boodschap. Wij denken graag met je mee wat voor radioreclame past bij jouw campagnedoel.

Aanvraag whitepaper

Vul je voornaam in.
Vul je achternaam in.
Vul de bedrijfsnaam in.
Vul een geldig telefoonnummer in.
Vul een geldig e-mailadres in.

TOESTEMMING

NIEUWSBRIEF

Meer weten over het effect van radioreclame?

Klantcases