Bereik miljoenen Nederlanders
Adverteren bij de NPO
Gratis media-advies
Hier vind je het laatste nieuws over Ster, inhoudelijke blogs over reclame en onze persberichten.
336 resultaten gevonden
336 resultaten gevonden

Oud-directeur Chris Smeekes (96) overleden

| Nieuws

Met verdriet hebben wij kennisgenomen van het overlijden van onze oud-directeur Chris Smeekes. Hij is op 29 april op 96-jarige leeftijd overleden.

Ster Gouden Loeki

Eerste Ster Gouden Loeki kwartaalwinnaars van 2023 bekend

| Nieuws

De kwartaalwinnaars Ster Gouden Loeki van het eerste kwartaal van 2023 zijn bekend! Albert Heijn, Bol.com, Interpolis, Jumbo, KPN, Kruidvat, PLUS Supermarkt, SIRE, TWIX en Volkswagen maken kans op de Ster Gouden Loeki 2023. 

Ster realiseert 49 miljoen euro meer dan begroot, maar luidt noodklok

| Persbericht

Ster heeft in 2022 een omzet gerealiseerd van 232 miljoen euro, waarvan Ster 217 miljoen euro heeft kunnen afdragen aan het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap ter begunstiging van de mediabegroting van de publieke omroep. Dat is 49 miljoen...

Staatsloterij en TBWA\NEBOKO winnen de Ster Gouden Loeki!

| Persbericht

De winnaars ontvingen de prijs donderdagavond tijdens een feestelijk evenement in Amsterdam uit handen van onze salesmanager Sabrina Pieters. De zilveren en bronzen award waren respectievelijk voor Centraal Beheer en KPN.

Ster Gouden Loeki

Dit zijn de 10 finalisten van de Ster Gouden Loeki 2022

| Nieuws

De finalisten van de Ster Gouden Loeki 2022 zijn bekend! Centraal Beheer, CliniClowns, KPN, Kruidvat, KWF, McDonald's, PLUS Supermarkt en de Staatsloterij maken kans op de felbegeerde publieksprijs.

NPO Radio 2 ook in nieuwe meetmethode marktleider

| Nieuws

NPO Radio 2 is ook in de eerste maand van 2023 de grootste zender van Nederland in de doelgroepen 13+ en 25-67. Dat blijkt uit de luistercijfers over de maand januari van het Nationaal Media Onderzoek.  

Eerste publicatie NMO Luisteronderzoek

| Nieuws

Op 1 februari 2023 zijn de eerste resultaten van het volledig vernieuwde luisteronderzoek openbaar gemaakt. Het NMO geeft aan dat hiermee een lang gekoesterde wens van alle betrokkenen – adverteerders, mediabureaus en publishers – in vervulling gaat.

NPO Radio 2 voor vijfde jaar op rij best beluisterde zender

| Nieuws

NPO Radio 2 was in 2022 voor de vijfde keer achtereenvolgend de best beluisterde radiozender van Nederland. Dat blijkt uit een analyse van de NPO. In de luistercijfers van november en december van het Nationaal Luisteronderzoek (NLO) gaat de zender daarnaast...

Laatste Ster Gouden Loeki kwartaalwinnaars van 2022 bekend

| Nieuws

De kwartaalwinnaars Ster Gouden Loeki van het laatste kwartaal van 2022 zijn bekend! Albert Heijn, Alzheimer Nederland, HEMA, Het Vergeten Kind, Kruidvat, Old Amsterdam, PLUS Supermarkt, Snickers en Staatsloterij maken kans op de Ster Gouden Loeki 2022.

NMO introduceert transitie-indexen voor nieuw luisteronderzoek

| Nieuws

Op 1 januari start het nieuwe Nationaal Luister Onderzoek, als onderdeel van het Nationaal Media Onderzoek (NMO). Vanaf dat moment worden de luistercijfers voor de Nederlandse radiozenders op een nieuwe manier gemeten, wat mogelijkheden biedt voor het...

Luistercijfers: NPO Radio 2 gaat Top 2000 in als grootste zender

| Nieuws

NPO Radio 2 versterkt het marktleiderschap in 10+ en NPO Radio 4 en 5 hebben de hoogste cijfers in 55+ dit jaar. Dat blijkt uit de luistercijfers van oktober en november die vanmorgen door het Nationaal Luisteronderzoek (NLO) zijn gepubliceerd.

Creatie, context en combineren: 3 c’s voor meer aandacht voor je campagne

| Blog

Aandacht is essentieel voor een goede campagne. Maar hoe val je als merk op zodat je naamsbekendheid, boodschapoverdracht en koopgedrag kan stimuleren? Tijdens MarketingLive presenteerde Sheng Song, research consultant bij Ster, 3 c’s die merken helpen...

NPO Radio 2 Adverteren

Luistercijfers: NPO Radio 2 pakt marktleiderschap terug in 10+

| Nieuws

NPO Radio 2 heeft het marktleiderschap terug in handen. Dat blijkt uit de luistercijfers van september en oktober die vanmorgen door het Nationaal Luisteronderzoek (NLO) zijn gepubliceerd.

Derde Ster Gouden Loeki kwartaalwinnaars van 2022 bekend

| Nieuws

De kwartaalwinnaars Ster Gouden Loeki van het derde kwartaal van 2022 zijn bekend! Bol.com, Centraal Beheer Achmea, Dierenbescherming, Fiat, Hello TV, Jumbo, KPN, McDonald's, Samen Dementievriendelijk en Texels maken kans op de Ster Gouden Loeki 2022.

Luistercijfers: NPO Radio 5 grote stijger in 55+ en 10+

| Nieuws

NPO Radio 5 maakt weer een mooie groei door. Dat blijkt uit de luistercijfers van augustus en september die vanmorgen door het Nationaal Luisteronderzoek (NLO) zijn gepubliceerd.

Luistercijfers: NPO-zenders houden marktaandelen in stand

| Nieuws

Alle NPO-zenders blijven stabiel ten opzichte van de vorige luisterperiode. Dat blijkt uit de luistercijfers van juli en augustus, die vandaag door het Nationaal Luister Onderzoek (NLO) zijn gepubliceerd.

Ster in 2023: prijzen, programma’s en kansen in het nieuwe reclamejaar

| Persbericht

Niet eerder maakte Ster haar tv-tarieven voor het volgende jaar zo vroeg bekend als dit jaar. Samen met innovatief onderzoek naar aandacht voor radio- en televisiecommercials en een vooruitblik naar het NPO-aanbod stond dit centraal tijdens Ster Focus:...

10 tips voor meer aandacht uit innovatief neuro-onderzoek

| Nieuws

Aandacht is essentieel voor een goede campagne, maar hoe zorg je dat je consument geboeid wordt én blijft? In dit nieuwe onderzoek is de aandacht voor tv- en radioreclames onderzocht. Download de whitepaper voor waardevolle inzichten en praktische tips.

Luistercijfers: Marktaandeel NPO Radiozenders stabiel

| Nieuws

NPO Radio 2 neemt in 10+ een stevige tweede plek in en scoort hiermee stabiel ten opzichte van 2021. Dat blijkt uit de luistercijfers van juni en juli, die vandaag door het Nationaal Luister Onderzoek (NLO) zijn gepubliceerd.

Kijk mee naar Ster Focus 2023 met Victor Mids

| Nieuws

Tijdens Ster Focus op donderdag 15 september duikt Victor Mids samen met de NPO en Ster in de wereld van media en aandacht. Waar moet je de aandacht op leggen in 2023? Welke (nieuwe) NPO-programma’s worden echte aandachttrekkers? En welke waardevolle...