Bereik miljoenen Nederlanders
Adverteren bij de publieke omroep
Gratis media-advies
Mei en juni staan in het teken van kansen en mogelijkheden. Niet alleen vanwege de vaccins en de zomertijd, maar ook voor Nederland op het Europese toneel. Stiekem kijken wij er al naar uit om Jeangu Macrooy te zien stralen op het Songfestival en Oranje in het zonnetje aan te moedigen tijdens het EK. Welke kansen en mogelijkheden zijn er voor jouw merk?

campagne in de sportzomer? Meld je aan voor ons online event

Wil je weten waarom een campagne rondom sportevenementen zo waardevol is, of waar moet je op letten als je een oranje-commercial wil maken? Dit en nog veel meer bespreken we tijdens ons online event Scoren met Ster. Meld je aan en kijk gratis mee op dinsdag 20 april om 14.00 uur. 

Lees hieronder alvast verder over de wedstrijden en andere thematische programma's bij de NPO die op miljoenen kijkers en luisteraars kunnen rekenen.

Birth of a new age

Birth of a new age: zo voelen de aankomende maanden misschien, maar het is ook de titel van het nummer dat Jeangu Macrooy op het Eurovisie Songfestival in Rotterdam zal verkondigen. Op dinsdag 18 mei gaat het spektakel van start en op zaterdag 22 mei kunnen we lekker voor de buis kruipen tijdens de finale, waarvoor Nederland door de winst van Duncan Laurence automatisch is geplaatst.

De presentatie is opnieuw in handen van Edsilia Rombley, Chantal Janzen, Jan Smit en Nikkie de Jager die het Songfestival in aangepaste vorm zullen presenteren. Voor welk coronaproof scenario de organisatie precies gaat, wordt later bekendgemaakt maar één ding is zeker: het jaarlijkse festival staat garant voor douze points als het gaat om kijkers en trekt standaard een miljoenenpubliek. Zo zagen maar liefst 4,4 miljoen kijkers Duncan Laurence in 2019 met de winst naar huis gaan.

Naast de reguliere uitzendingen zullen verschillende programma’s, waaronder Op1 en De Vooravond, in het teken staan van de populaire zangcompetitie. Ook komt er een speciale Beste Zangers Songfestivaleditie. Maar dat is nog niet alles: de Eurovisiesfeer is namelijk niet enkel aanwezig op tv. Zo zal NPO Radio 2 in de Songfestival-week live uitzenden vanuit Ahoy. De grootste radiozender van Nederland sluit de feestelijke week af met de Internationale Songfestival Top 50, waarvoor van 10 tot 14 mei kan worden gestemd.

Scoren tijdens een veelbelovende sportzomer

Jeangu Macrooy is de komende maanden niet de enige Nederlandse kanshebber op het Europese toneel. Ook het Nederlands elftal maakt zich op voor een Europese titel. Op 11 juni vindt de langverwachte aftrap van het EK voetbal plaats. Eindelijk zijn we er weer bij!

Het hele kampioenschap is bij de publieke omroep te volgen. Op NPO 1, 2 en 3 zijn alle wedstrijden in de middag en avond te zien en daarnaast zijn de wedstrijden van Oranje ook nog eens te live volgen op NPO Radio 1 in het programma Langs de Lijn. Natuurlijk is er ook ruimte voor de nabespreking: Henry Schut en Sjoerd van Ramshorst presenteren elke avond na de laatste wedstrijd afwisselend Studio Europa op NPO 1.

Volop kansen voor Oranje én voor jou

De kansen voor Oranje bieden kansen voor merken: inzetten rondom sport kan namelijk positieve effecten hebben op je commercial. Zo kunnen positieve eigenschappen, zoals sportiviteit, afstralen op jouw merk en kan je meeliften op de hoge waardering van sportevenementen. Die hoge waardering is weer van positieve invloed op je reclame-acceptatie en koopintentie.

Daar komt nog eens bij dat de populaire reclameleeuw, Loeki, in de blokken rondom de sportzomer te zien zal zijn. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het gigantische bereik van de wedstrijden! Benieuwd hoe jouw merk kan inspelen op deze kansen? Lees dan onze whitepaper Reclamecreatie: kracht van aanpassen of bekijk onze speciale sportpakketten.

Fiets ‘m erin!

Niet alleen de voetballers trappen af in juni. Op 26 juni start ook de Tour de France in Brest, Bretagne. Een week eerder dan normaal, zodat de wielrenners mee kunnen doen aan de Olympische Spelen. De Ronde van Frankrijk is steevast de belangrijkste en meest prestigieuze wielerwedstrijd van het jaar en naar verwachting maakt een veelbelovend rijtje (Nederlandse) renners in Frankrijk haar opwachting.

NPO Radio 1 doet als enige Nederlandse radiozender live verslag van de complete Tour en was daarmee vorig jaar goed voor ruim 2,2 miljoen luisteraars (10+). Aanwezig zijn rondom deze publiekstrekker? Op deze pagina vind je alle mogelijkheden en tarieven.

College Tour, de Van Rossems en Jandino

Geen sportfan? Niet getreurd: ook niet-sportliefhebbers kunnen in mei en juni hun hart ophalen bij de NPO. Zo keert College Tour vanaf 11 mei terug met Twan Huys. Het populaire interviewprogramma is vanouds te zien op NPO 2, waar het tegen de miljoen kijkers wist te trekken.

Ook komen de Van Rossems terug in Hier zijn de Van Rossems en maakt Dionne Stax een programma over koningin Maxima’s vijftigste verjaardag. Vanaf maandag 10 mei is Dionne Dichtbij – Maxima 50 jaar te zien op NPO 1.

Maar er is meer: we kunnen ook uitkijken naar Socials, Seks en Centen met Ferry Doedens, Levenslang met dwang? met Jan Kooijman en naar Dino’s Bezorgservice, waarin Jandino Asporaat vanaf 22 april elke week op bezoek gaat in een dorp in Nederland met de vraag ‘valt hier nog wat te lachen?’. En dit alles is nog maar een kleine greep uit de programmering van de publieke omroep in mei en juni!

Meer over de programmering

Scoor jij deze zomer?

Met zoveel mooie titels, publiekstrekkers en serieuze kansen op prijzen, kan je bijna niet anders dan reikhalzend uitkijken naar de aankomende maanden. Ben jij erbij en profiteer je van de grote kansen die mei en juni bieden? Of wil je weten wat Ster deze zomer voor jouw merk kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze accountmanagers.

Meer weten?

Meer weten?

Daphne Mylonas

accountmanager
+31 35 672 55 16 daphne.mylonas@ster.nl

Vul je voornaam in.
Vul je achternaam in.
Vul je e-mail in.
Vul je telefoonnummer in.
Vul je voornaam in.
Vul je achternaam in.
Vul een geldig e-mailadres in.

Gerelateerd

Profiteer tot 1 april met terugwerkende kracht van een logisch aandeel

Tekst: Eileen Snelders

Beeld Oranje: ANP

Beeld ESF: AVROTROS