Bereik miljoenen Nederlanders
Adverteren bij de NPO
Gratis media-advies

Radioreclame is nog steeds een erg effectief middel om je doelgroep te bereiken. Met de radiozenders van de NPO bereik je zowel het grote publiek als specifieke doelgroepen. Marktleider NPO Radio 2 heeft bijvoorbeeld een breed publiek (25-55 jaar en B2B) terwijl FunX veel jonge luisteraars in grote steden heeft, en NPO Radio 1 met name de zakelijke luisteraar bereikt. Hoe kies je voor het juiste radiostation en zorg je voor een effectieve radiocampagne bij Ster?

Kom in contact

Jort Verwer

accountmanager

Jort Verwer

accountmanager

Jort Verwer

accountmanager

Kom in contact

waarom radioreclame bij ster inzetten ?

  • Groot bereik
  • Snel veel contactmomenten met de doelgroep
  • Relatief lage productie- en uitzendkosten
  • Geen zapmedium, dus lange luistertijden
  • Snel inzetbaar en flexibel
  • Campagnes zijn al mogelijk vanaf € 10.000

Mogelijkheden Radioreclame

Bij Ster kun je adverteren op radiozenders van de publieke omroep. Op het hele en halve uur, voor en na het nieuws, is er een reclameblok. En die blokken zorgen voor impact en herkenbaarheid van je merk. Dit door de relatief lage hoeveelheid reclames per blok en hoge acceptatie bij de luisteraars.

Doe de test!

Ben jij klaar voor het grote publiek? Beantwoord vijf vragen en ontvang persoonlijk advies.

prijzen radioreclame

Radio is een heel toegankelijk medium om op te adverteren. De NPO bereikt wekelijks 6,1 miljoen luisteraars. Met de regionale zenders erbij is dat zelfs 7,3 miljoen gemiddeld per week. Je kan al een campagne inzetten vanaf een budget van € 10.000,-. De advertentiekosten zijn o.a. afhankelijk van je spotlengte en het moment van uitzending. Ster heeft diverse inkoopmogelijkheden voor radioreclame.

Vaste kosten op basis van bereik

Voor radio hebben we per zender een vaste netto basisprijs gebaseerd op bereik. Je betaalt per GRP, wat staat voor het contactmoment bij 1% van je doelgroep. Ook hanteren we per radiozender andere tarieven. Je kunt zelf bepalen waar je wilt dat de reclame te horen is, maar je kunt het ook door Ster laten indelen. Er zijn daarnaast diverse upgrades mogelijk.

Vaste kosten per spot

Als je precies weet rondom welke radioprogramma’s je wilt adverteren, dan kun je ook heel gericht inkopen. Kies je zelf momenten en vaste reclameblokken, dan betaal je vaste kosten per spot. De prijzen in de schema’s zijn de kosten per seconde zendtijd.

Kosten reclameblokken NPO

Selectpakketten

Wil je je richten op een specifieke doelgroep? Maak dan gebruik van onze selectpakketten. Hiermee kan je de radiocampagne gericht inzetten op bijvoorbeeld het bereiken van een zakelijke doelgroep of senioren. 

Meer over radiopakketten

Logisch aandeel

Ster zet het Logisch Aandeel in 2023 voort. We belonen een match tussen mediagedrag en media-inzet. Zet je minimaal 25% van jouw GRP’s op radio en/of 25% op televisie in bij Ster (doelgroep 25-67 jaar), dan betaal je 5% minder. Bekijk het aanbod hier

Maatschappelijke organisaties en Algemeen nut

Ook voor niet-commerciële organisaties ligt met een campagne bij Ster een miljoenenpubliek binnen handbereik. De niet-commerciële partijen waar we het hier over hebben, zijn instellingen met een wetenschappelijk, cultureel, godsdienstig, levensbeschouwelijk, politiek of liefdadig karakter, die een CBF-keurmerk of ANBI-status hebben. Voor campagnes van dergelijke afzenders is er ruimte op de kanalen van de NPO. Neem contact op voor meer informatie of bekijk deze pagina op onze website.

Boeken en cultuur

Ster biedt twee speciale proposities: Ster & Boeken en Ster & Cultuur. Met het inkopen van deze pakketten wordt jouw campagne uitgeplaatst in een zogenaamd cultureel of literair 'umfeld'. Meer weten? Neem contact met ons op of bekijk deze pagina

Jouw radioreclame bij NPO Radio 2 of NPO FunX?

Bereik en doelgroepen NPO

Onderzoek naar reclame en media

Transitie-index radio

Op 1 januari 2023 is het nieuwe Nationaal Luister Onderzoek, als onderdeel van het Nationaal Media Onderzoek (NMO) gestart. Het nieuwe onderzoek meet het exacte luistergedrag op een passieve, elektronische manier. Wat er precies gaat veranderen, lees je hier. Om de verhouding tussen de nieuwe en oude meting inzichtelijk te maken heeft het NMO een transitie-index opgesteld. Deze index geeft het verschil weer tussen de oude en nieuwe luisterdichtheid op 13+ voor het tijdvak van de hele week van 06:00 tot 24:00 uur. De nieuwe tarieven vind je hier.

Commercialtest Radio

Zeker weten dat je radiocommercial het beoogde effect bereikt? Laat je reclame testen door AdMeasure. Met de inzichten uit het onderzoek kun je de reclame optimaliseren voor een nog betere radiocampagne.

Meer effect met jouw radioreclame

Wil je het effect van je radioadvertenties vergroten? Dan kun je online en/of tv toevoegen aan je media-inzet. Met het toevoegen van bijvoorbeeld online video’s en banners bereik je een doelgroep die relatief weinig tv kijkt en radio luistert.

Ster Klantportal

Ken je onze Ster Klantportal al? De gebruiksvriendelijke tool biedt inzicht in jouw campagnes. Van uitzendschema tot campagne-overzicht, van facturen tot het direct aanvragen van campagnes: de Ster Klantportal biedt het allemaal. Meer weten? Onze accountsmanagers helpen je graag!

Wil je meer effect met jouw radioreclame?

Neem direct contact op, we helpen je graag verder!

Ster Campagnecalculator

Weten wat je met een campagne bij Ster kunt bereiken? Vul de periode, zender/doelgroep en het budget in en zie direct wat er mogelijk is. Als je wil, kan je het voorstel in je mailbox ontvangen. De prognose is o.b.v. (kijk-/ luistercijfer)data uit 2022.