De radiozenders van NPO Radio bereiken zowel een groot publiek als specifieke doelgroepen. Marktleider NPO Radio 2 doet het bijvoorbeeld goed bij het brede publiek (25-55 jaar en B2B), FunX heeft veel succes bij jongeren in de grote steden en NPO Radio 1 weet vooral zakelijke luisteraars te bereiken.

Welke zender past bij jouw doelgroep? Wat is je budget? Wat is je communicatiedoelstelling? Wanneer er antwoord is op deze vragen kan de accountmanager van Ster samen met jou kijken naar wat het beste moment is om je campagne in te zetten.

Kennissessie radio banner

Waarom radioreclame inzetten?

  • Hoog bereik
  • Snel een hoge contactfrequentie
  • Relatief lage productie- en uitzendkosten
  • Geen zapmedium; lange luistertijden
  • Snel inzetbaar en flexibel
  • Prijs campagne vanaf € 10.000

Mogelijkheden radioreclame

Bij Ster kan je reclame inzetten op de radiozenders van de publieke omroep. Op het hele en halve uur, voor en na het nieuws, is er een reclameblok. De relatief lage hoeveelheid reclame zorgt voor een optimale luisterervaring, hogere acceptatie van reclame bij de luisteraars en daarmee meer impact voor jouw merk.

Jouw radioreclame bij NPO Radio 2 of NPO FunX?

Televisie, radio en online

Onderzoek naar reclame en media

Prijzen radioreclame

Radio is een kostenefficiënt medium om in te zetten voor een reclamecampagne. De prijs is uiteraard afhankelijk van de spotlengte en het moment van uitzending. Ster heeft de onderstaande inkoopmogelijkheden voor radioreclame.

Vaste kosten op basis van bereik

Voor radio hebben we per zender een vaste netto basisprijs gebaseerd op bereik. Deze prijs voor bereik is per GRP (contactmoment bij 1% van de doelgroep). De prijs per radiozender is op onze pagina met tarieven radioreclame terug te vinden. Bij deze inkoopoptie heb je de mogelijkheid om je radioreclame door Ster te laten indelen of zelf in te delen. Ook kun je kiezen voor bepaalde upgrades. Neem contact op met je accountmanager om de upgrades te bespreken of bekijk deze op onze tariefkaart.

Vaste kosten per spot

Weet je precies rondom welke programma’s je wil adverteren? Dan kan je zelf je blokken en momenten kiezen met de inkoopoptie vaste kosten per spot. Per kwartaal publiceren we de tarieven van alle reclameblokken op de radiozenders van de NPO. De prijzen in de dagschema’s zijn per seconde zendtijd van een radioreclame.

Selectpakketten

Is het voor jouw campagne of doelstelling niet relevant om een heel groot publiek te bereiken, maar interessanter om je te richten op een specifieke doelgroep? Dan kan je gebruik maken van onze selectpakketten. Hiermee kan je de radiocampagne gericht inzetten op het bereiken van de zakelijke doelgroep en senioren. Daarnaast bieden we een pakket speciaal voor goede doelen. Meer informatie is te vinden op onze pagina met tarieven radioreclame.

Ster & Cultuur

Culturele organisaties kunnen gebruik maken van ons speciale culturele aanbod met een scherpe prijs via onze exclusieve partner Cultuur Enzovoort. Ster & Cultuur biedt reclameruimte rondom kwaliteitsprogramma’s en -content van de NPO op tv, radio en online, een groot bereik binnen een doelgroep met veel interesse in kunst en cultuur, volledige service voor planning, productie en afhandeling en een scherp tarief. Actuele informatie over inkoopmogelijkheden en prijzen vind je op de site van Ster & Cultuur.

Meer weten?

Lisette Visser

accountmanager
035-6725520 lisette.visser@ster.nl

Vul je naam in.
Vul een geldig telefoonnummer in.
Vul je naam in.
Vul een geldig e-mailadres in.

Commercialtest radio

Wil je zeker weten dat jouw radiocommercial het beoogde effect gaat bereiken? Laat je reclame dan testen door ons onderzoeksinstrument AdMeasure. De inzichten uit het onderzoek kan je gebruiken om je reclame te verbeteren en een optimale reclamecampagne in te zetten.

 

Meer effect met jouw radiocampagne

Het inzetten van alleen radio kan voor jouw doel en doelgroep de juiste keuze zijn. Toch is het toevoegen van online video, banners of tv-reclame vaak een goede optie om het effect van jouw campagne te vergroten. Tv biedt een groot bereik bij een brede doelgroep en ondersteunt daarmee het vergroten van naamsbekendheid. Het toevoegen van online video of banners zorgt voor bereik binnen een doelgroep die relatief weinig tv kijken en radio luisteren, en heeft een positief effect op naamsbekendheid en koopintentie.

 

Klantportal

Bestaande en nieuwe klanten kunnen zich aanmelden voor onze Klantportal. Een account is gemakkelijk aangemaakt en, nadat je account is geactiveerd door Ster, zijn je lopende en nieuwe campagnes te bekijken in het Klantportal. Zelf campagnes boeken, de prijs van een campagne berekenen en verschillende mediumtypen combineren kan allemaal in jouw account. Wil je meer weten? Je accountmanager vertelt je graag meer over het gebruik van onze Klantportal.