Een groot publiek bereiken, rondom kwaliteitsprogramma’s en op een bewezen effectief medium. Dit kan door tv-reclame in te zetten bij Ster. De tv-zenders NPO 1, NPO 2 en NPO 3 bereiken verschillende doelgroepen en grote aantallen tv-kijkers. De NPO domineert steevast in de toplijsten van best bekeken en meest gewaardeerde programma’s. Daarnaast heeft Ster decennialang ervaring met het inzetten van tv-reclame. Zowel beginnende als ervaren adverteerders kunnen we adviseren over de optimale inzet van hun reclamebudget op tv.

Waarom tv-reclame bij Ster inzetten?

  • Snel een heel hoog bereik
  • Snel een hoge contactfrequentie
  • Grote impact
  • Groot communicatievermogen (beeld én geluid)
  • Kwalitatieve NPO-programma’s dragen bij aan waardering van jouw commercial
  • Vergroot naamsbekendheid, websitebezoek en zoekgedrag naar jouw product of dienst
  • Prijs campagne vanaf € 30.000,-

Mogelijkheden tv-reclame

Ster biedt de mogelijkheid om voor en na tv-programma’s van de NPO reclame in te zetten. De tv-zenders van de NPO hebben een relatief lage hoeveelheid reclame en geen programma-onderbrekende reclame. Dit zorgt voor een optimale kijkervaring, een hogere acceptatie van reclame bij de kijkers en meer impact voor jouw merk.

Prijzen tv-reclame

Tv-reclame is toegankelijker dan sommige mensen denken. Voor een campagne moet je denken aan een bedrag vanaf € 30.000, daarmee bereik je zo'n 12,7 miljoen Nederlanders per week. Ster kent de onderstaande inkoopmogelijkheden voor tv-reclame.

Vaste kosten op basis van bereik

Voor tv hanteren we in 2021 een netto basisprijs van €540 per GRP (één contactmoment bij 1% van de doelgroep). In 2022 betaal je €610 per GRP. Zo heb je een vaste prijs op basis van bereik. Je kan hierbij kiezen voor verschillende inkoopopties om in bepaalde tijdvakken en rondom bepaalde programma’s te adverteren. Neem contact op met je accountmanager voor meer informatie over de verschillende inkoopopties, of bekijk onze pagina met tarieven tv-reclame.

Vaste kosten per spot

Wil je rondom specifieke programma’s reclame inzetten? Dan kan je zelf je blokken kiezen en voor vaste kosten per spot je reclame inzetten. Deze vaste prijs is afhankelijk van de lengte van je spot, de prijzen voor televisie-reclames bij vaste kosten per spot zijn gebaseerd op een commercial van 30 seconden. Alle prijzen kan je vinden in onze dagschema’s.

Selectpakketten

De kanalen van de NPO hebben een groot bereik. Wil je graag een smallere doelgroep of niche bereiken? Dan bieden we speciale pakketten gericht op specifieke doelgroepen. Zo zijn er pakketten om de zakelijke doelgroep, jongvolwassenen, senioren en boodschappers met kinderen te bereiken. Meer informatie over de selectpakketten kan je vinden op onze pagina met tarieven tv-reclame.

Logisch aandeel

Ster zet het Logisch Aandeel in 2022 voort. We belonen een match tussen mediagedrag en media-inzet. Zet je minimaal 23% van jouw GRP’s op radio en/of 27% op televisie in bij Ster (doelgroep 25-67 jaar), dan betaal je 8% minder. Bekijk het aanbod hier

CHARITATIEF AANBOD

Ster ondersteunt charitatieve organisaties die in het bezit zijn van een CBF-Erkenning. Dankzij het charitatieve aanbod kun je, tegen een zeer aantrekkelijk tarief, snel een groot bereik creëren. Neem contact op voor meer informatie over het charitatieve aanbod.

Algemeen nut

Per 2022 worden de inkoopmogelijkheden voor charitatieve organisaties aangepast en vallen deze onder de noemer algemeen nut. Een logische stap - charitatieve instellingen zijn van algemeen nut, maar tegelijkertijd is deze laatste breder dan dat: het gaat om instellingen met een wetenschappelijk, cultureel, godsdienstig, levensbeschouwelijk, politiek of liefdadig karakter, die een CBF-keurmerk of ANBI-status hebben. Voor campagnes van dergelijke afzenders is er niet alleen ruimte op televisie, maar óók op radio en online. Neem contact op voor meer informatie of bekijk deze pagina op onze website.

STER & CULTUUR

Organisaties in de culturele sector kunnen gebruik maken van speciale advertentiemogelijkheden met een scherpe prijs via onze exclusieve partner Cultuur Enzovoort. Organisaties die een voorstelling, boek, festival, film of ander cultureel product of evenement aanbieden kunnen direct bij Cultuur Enzovoort een reclamecampagne boeken op de kanalen van de NPO.

Ster & Cultuur biedt een groot bereik bij doelgroepen met een grote interesse in cultuur, reclameblokken rondom kwalitatieve programma’s op tv, radio en online, volledige service voor planning, productie en afhandeling en een scherp cultureel tarief. Actuele informatie over inkoopmogelijkheden en prijzen kan je vinden op de site van Ster & Cultuur.

Ster & ...

Per 2022 biedt Ster twee mooie, nieuwe proposities: Ster & Boeken en Ster & Cultuur. Met het inkopen van deze pakketten wordt jouw campagne uitgeplaatst in een zogenaamd cultureel of literair 'umfeld'. Per kwartaal publiceren wij de programmering van het betreffende pakket. Meer weten? Neem contact met ons op. 

De Ster Nieuwsbrief Ja, ik wil graag het laatste medianieuws, relevante inzichten, tijdelijke pakketten en programma-informatie ontvangen.

Lees meer over bereik, doelgroepen en onderzoek naar reclame

Bereik en doelgroepen NPO

Onderzoek naar reclame en media

Commercialtest tv

Voordat je reclamecampagne van start gaat is het mogelijk om je reclame te laten testen door één van onze innovatieve commercialtests. De inzichten die hieruit komen kan je gebruiken om je reclame te verbeteren en daarmee je reclamecampagne te optimaliseren. Nadat je reclamecampagne uitgezonden is ontvang je een overzicht van je reclamecampagne en resultaten.

Vergroot de effectiviteit van jouw reclamecampagne

Jouw reclamecampagne inzetten op één mediumtype kan de juiste keuze zijn voor jouw doelstelling en doelgroep. Televisie is bij uitstek een medium om naamsbekendheid te vergroten en een brandingcampagne op in te zetten, voornamelijk door het grote bereik van dit medium. Radio toevoegen aan een tv-campagne kan de spontane naamsbekendheid tot 15% verhogen. Het toevoegen van online video of banners aan een tvcampagne zorgt voor het vergroten van naamsbekendheid bij mensen die relatief weinig tv kijken.

Ster Klantportal

Bestaande en nieuwe klanten kunnen zich aanmelden voor onze Ster Klantportal. Je maakt gemakkelijk een account aan waarin je, nadat je account is geactiveerd door Ster, lopende en nieuwe campagnes kan inzien. Zelf campagnes boeken, bekijken wat de prijs zal zijn van je campagne en mediumtypen combineren binnen een campagne is allemaal opgenomen in jouw account. Slim gebruik maken van ons Klantportal? Je accountmanager vertelt je graag meer!

Ben jij klaar voor het grote publiek?

Neem vrijblijvend contact op en boek jouw tv-campagne!