Bereik miljoenen Nederlanders
Adverteren bij de NPO
Gratis media-advies

Een groot publiek bereiken, rondom kwaliteitsprogramma’s en op een bewezen effectief medium. Dit kan door tv-reclame in te zetten bij Ster. De tv-zenders NPO 1, NPO 2 en NPO 3 bereiken verschillende doelgroepen en grote aantallen tv-kijkers. De NPO domineert steevast in de toplijsten van best bekeken en meest gewaardeerde programma’s. Daarnaast heeft Ster decennialang ervaring met het inzetten van tv-reclame. Zowel beginnende als ervaren adverteerders kunnen we adviseren over de optimale inzet van hun reclamebudget op tv.

Kom in contact

Gerben Teela

salesmanager

Gerben Teela

salesmanager

Gerben Teela

salesmanager

Kom in contact

Waarom tv-reclame bij Ster inzetten?

  • Snel een heel hoog bereik
  • Snel een hoge contactfrequentie
  • Grote impact
  • Groot communicatievermogen (beeld én geluid)
  • Kwalitatieve NPO-programma’s dragen bij aan waardering van jouw commercial
  • Vergroot naamsbekendheid, websitebezoek en zoekgedrag naar jouw product of dienst
  • Prijs campagne vanaf € 40.000,-

Mogelijkheden tv-reclame

Ster biedt de mogelijkheid om voor en na tv-programma’s van de NPO reclame in te zetten. De tv-zenders van de NPO hebben een relatief lage hoeveelheid reclame en geen programma-onderbrekende reclame. Dit zorgt voor een optimale kijkervaring, een hogere acceptatie van reclame bij de kijkers en meer impact voor jouw merk.

Doe de test!

Ben jij klaar voor het grote publiek? Beantwoord vijf vragen en ontvang persoonlijk advies.

Prijzen tv-reclame

Tv-reclame is toegankelijker dan sommige mensen denken. De NPO bereikt via tv per week zo'n 12,2 miljoen Nederlanders. Voor een campagne moet je denken aan een bedrag vanaf € 40.000. Ster kent de onderstaande inkoopmogelijkheden voor tv-reclame.

Vaste kosten op basis van bereik

Voor tv hanteren we in 2023 een netto basisprijs van €695 per GRP (één contactmoment bij 1% van de doelgroep). Zo heb je een vaste prijs op basis van bereik. Je kan hierbij kiezen voor verschillende inkoopopties om in bepaalde tijdvakken en rondom bepaalde programma’s te adverteren. Neem contact op met je accountmanager voor meer informatie over de verschillende inkoopopties, of bekijk onze pagina met tarieven tv-reclame.

In 2024 is de basisprijs per GRP €660. 

Vaste kosten per spot

Wil je rondom specifieke programma’s reclame inzetten? Dan kan je zelf je blokken kiezen en voor vaste kosten per spot je reclame inzetten. Deze vaste prijs is afhankelijk van de lengte van je spot, de prijzen voor televisie-reclames bij vaste kosten per spot zijn gebaseerd op een commercial van 30 seconden. Alle prijzen kan je vinden in onze dagschema’s.

Selectpakketten

De kanalen van de NPO hebben een groot bereik. Wil je graag een smallere doelgroep of niche bereiken? Dan bieden we speciale pakketten gericht op specifieke doelgroepen. Zo zijn er pakketten om de zakelijke doelgroep, jongvolwassenen, senioren en boodschappers met kinderen te bereiken. Meer informatie over de selectpakketten kan je vinden op onze pagina met tarieven tv-reclame.

Logisch aandeel

Ster zet het Logisch Aandeel in 2023 voort. We belonen een match tussen mediagedrag en media-inzet. Zet je minimaal 25% van jouw GRP’s op radio en/of 25% op televisie in bij Ster (doelgroep 25-67 jaar), dan betaal je 5% minder. Bekijk het aanbod hier

Maatschappelijke organisaties en Algemeen nut

Ook voor niet-commerciële organisaties ligt met een campagne bij Ster een miljoenenpubliek binnen handbereik. De niet-commerciële partijen waar we het hier over hebben, zijn instellingen met een wetenschappelijk, cultureel, godsdienstig, levensbeschouwelijk, politiek of liefdadig karakter, die een CBF-keurmerk of ANBI-status hebben. Voor campagnes van dergelijke afzenders is er ruimte op de kanalen van de NPO. Neem contact op voor meer informatie of bekijk deze pagina op onze website.

Boeken en cultuur

Ster biedt Ster twee speciale proposities: Ster & Boeken en Ster & Cultuur. Met het inkopen van deze pakketten wordt jouw campagne uitgeplaatst in een zogenaamd cultureel of literair 'umfeld'. Meer weten? Neem contact met ons op of bekijk deze pagina

De Ster Nieuwsbrief Ja, ik wil graag het laatste medianieuws, relevante inzichten, tijdelijke pakketten en programma-informatie ontvangen.

Lees meer over bereik, doelgroepen en onderzoek naar reclame

Bereik en doelgroepen NPO

Onderzoek naar reclame en media

Commercialtest tv

Voordat je reclamecampagne van start gaat is het mogelijk om je reclame te laten testen door één van onze innovatieve commercialtests. De inzichten die hieruit komen kan je gebruiken om je reclame te verbeteren en daarmee je reclamecampagne te optimaliseren. Nadat je reclamecampagne uitgezonden is ontvang je een overzicht van je reclamecampagne en resultaten.

Vergroot de effectiviteit van jouw reclamecampagne

Jouw reclamecampagne inzetten op één mediumtype kan de juiste keuze zijn voor jouw doelstelling en doelgroep. Televisie is bij uitstek een medium om naamsbekendheid te vergroten en een brandingcampagne op in te zetten, voornamelijk door het grote bereik van dit medium. Radio toevoegen aan een tv-campagne kan de spontane naamsbekendheid tot 15% verhogen. Het toevoegen van online video of banners aan een tvcampagne zorgt voor het vergroten van naamsbekendheid bij mensen die relatief weinig tv kijken.

Ster Klantportal

Ken je onze Ster Klantportal al? De gebruiksvriendelijke tool biedt inzicht in jouw campagnes. Van uitzendschema tot campagne-overzicht, van facturen tot het direct aanvragen van campagnes: de Ster Klantportal biedt het allemaal. Meer weten? Onze accountsmanagers helpen je graag!

Ben jij klaar voor het grote publiek?

Neem vrijblijvend contact op en boek jouw tv-campagne!

Ster Campagnecalculator

Weten wat je met een campagne bij Ster kunt bereiken? Vul de periode, zender/doelgroep en het budget in en zie direct wat er mogelijk is. Als je wil, kan je het voorstel in je mailbox ontvangen. De prognose is o.b.v. (kijk-/ luistercijfer)data uit 2022.