Bereik miljoenen Nederlanders
Adverteren bij de NPO
Gratis media-advies

Wat kost het om te adverteren op tv? De tarieven die Ster hanteert zijn transparant en vooraf inzichtelijk. Het is voor ons belangrijk dat het voor iedereen duidelijk is wat een campagne kost en vooral ook: wat het je oplevert. Lees op deze pagina op welke manieren je bij Ster kunt inkopen en bereken direct jouw mogelijkheden met de Ster Campagnecalculator!

Kom in contact

Yerma Ham

accountmanager

Yerma Ham

accountmanager

Yerma Ham

accountmanager

Kom in contact

Ster Campagnecalculator

Weten wat je met een campagne bij Ster kunt bereiken? Vul de periode, zender/doelgroep en het budget in en zie direct wat er mogelijk is. Als je wil, kan je het voorstel in je mailbox ontvangen. De prognose is o.b.v. (kijk-/ luistercijfer)data uit 2022.

Wat kost adverteren op tv?

Bij Ster koop je reclame in middels een campagne op de NPO-zenders. In een bepaalde periode zetten we je commercial dan op meerdere momenten in, waarmee je een bepaald bereik genereert. Een gemiddeld instapbedrag voor een tv-campagne bij Ster is €40.000. Het budget kan afwijken, afhankelijk van je doelstelling, doelgroep, spotlengte, tv-pakketkeuze en inkoopmaand. Op basis van jouw doelstelling en budget kunnen wij de kosten vooraf voor je berekenen. Zo weet je precies waar je aan toe bent en komen er geen verrassingen achteraf.

Wat bereik je dan in 2024 met zo’n budget? In onderstaand schema zie je daar drie voorbeelden van.

Budget GRP's Spots Gemiddelde contactfrequentie Bereik in doelgroep 25-67 jaar
€40.000 62,0 82 2,2 28,4% (2.773.260 mensen)
€50.000 77,5 102 2,4 31,7% (3.095.505 mensen)
€75.000 116,3 153 3,1 37,7% (3.681.405 mensen)


Bovenstaande voorbeelden zijn indicaties op basis van een campagne van twee weken (september 2024), met een spotlengte van 30 seconden. Hierbij is de referentiedata van 2023 meegenomen. Wil je het bereik en de kosten voor jouw campagne weten? Neem dan contact op of vul de campagnecalculator in om te ontdekken wat een campagne bij Ster jou kan opleveren.

GRP (Gross Rating Point) staat voor kijkdichtheid en dit bereken je door de contactmomenten (gemiddelde contactfrequentie) met het bereik binnen de doelgroep te vermenigvuldigen.

tarieven TV-campagne

Voor een tv-reclame bij Ster wordt in 2023 een prijs van €695 per GRP gehanteerd (een contactmoment bij 1% van de doelgroep). De prijs voor een tv-reclame bij Ster is opgebouwd uit de prijs voor de maand van uitzending, de commerciallengte en eventuele extra opties. 

Wil je rondom specifieke programma's reclame inzetten? Dan kan je zelf je blokken kiezen en voor vaste kosten per spot je reclame inzetten. Deze vaste prijs is afhankelijk van de lengte van je spot, de prijzen voor tv-reclames bij vaste kosten per spot zijn gebaseerd op een commercial van 30 seconden. Alle prijzen kan je vinden in onze dagschema's.

Lees meer over tarieven en inkoopopties van televisiereclame

Scoren met tv-reclame

Onderstaand is de whitepaper 'Scoren met tv-reclame' te downloaden. Hierin staan inzichten over tv-creatie en- inzet. Wat wil je bijvoorbeeld vertellen in je tv-commercial? Hoe vertel je dat vervolgens? En hoe kun je je commercial het beste inzetten voor het maximale resultaat? In deze whitepaper zetten wij de tips en tricks hiervoor op een rij.  

Aanvraag whitepaper

Vul je voornaam in.
Vul je achternaam in.
Vul de bedrijfsnaam in.
Vul een geldig telefoonnummer in.
Vul een geldig e-mailadres in.

TOESTEMMING

NIEUWSBRIEF

Meer weten over het effect van TV-reclame?

Klantcases