Bereik miljoenen Nederlanders
Adverteren bij de publieke omroep
Gratis media-advies

Een online campagne bij de publieke omroep is mogelijk vanaf €2.000. Denk hierbij aan adverteren op NPO Start en op websites en apps van hooggewaardeerde programma's.  

Deze mogelijkheden zijn uitsluitend beschikbaar voor organisaties van algemeen nut. Dit zijn instellingen met een wetenschappelijk, cultureel, godsdienstig, levensbeschouwelijk, politiek of liefdadig karakter, die een CBF-keurmerk of ANBI-status hebben.

We hanteren transparante tarieven, zodat je van tevoren precies weet waar je aan toe bent.
Op deze pagina kun je de kosten van online adverteren bekijken en direct contact opnemen met een van onze accountmanagers!

Kom in contact

Daphne Mylonas

accountmanager

Daphne Mylonas

accountmanager

Daphne Mylonas

accountmanager

Kom in contact

Mogelijkheden online adverteren

Inkopen op de online kanalen van de NPO kan via Ster op verschillende manieren: inzetten op het gehele Ster-netwerk (RON, Run of Network) of gericht op een specifiekere selectie (ROS, Run of Specifics). Wanneer er wordt gekozen voor ROS, kan je kiezen voor een bepaalde context, programma, website, app of device. De context wordt op basis van de inhoud van een aflevering of tekst op een pagina bepaald. Lees hier meer over deze contextual targeting. 

DISPLAY/banner-advertenties

Banners worden op sites vertoond. We bieden onze klanten exclusieve zichtbaarheid door slechts één banner op een pagina te tonen. Deze aanpak leidt tot een hogere acceptatie van online reclame, een hoge viewability van de banners en meer impact voor je campagne. Voor nog meer impact van je online campagne biedt Ster ook de optie om interactieve banners in te zetten.

 

 

VIDEO-advertenties

Voor video bieden we non-skippable pre-rolls, videoadvertenties die niet kunnen worden overgeslagen, aan van verschillende lengtes met een maximale lengte van 36 seconden. Ster hanteert een maximum van twee pre-rolls voor online video’s. Dit omdat we de kijker een optimale kijkervaring willen bieden en maximale impact van de online video’s willen garanderen. Het leidt tot een hoog uitkijkpercentage wat zorgt voor meer impact voor jouw campagne.

 

Kosten online adverteren

Via Ster kunnen organisaties van algemeen nut online reclames inzetten op NPO Start en de websites en apps van zenders, omroepen en programma’s. Dit zijn de basistarieven van 2024:

Online video
SECONDES Run of Network (RON) Run of Specifics (ROS) 
5-6 € 6,00 € 6,60
10 € 9,60 € 10,56
15-20 € 13,20 € 14,52
25 € 18,00 € 19,80
30 € 24,00 € 26,40
31-36 € 30,00 € 33,00
Display/banners
MOGELIJKHEDEN RON ROS
iAB, Halfpage Ad, Billboard, Swipe cube, Midscroller, Mobile portrait € 1,00 € 1,10
Video in banner € 4,00 € 4,40

Voordelen online adverteren

Door online te adverteren bij Ster kan je op een toegankelijke manier aanwezig zijn op kanalen die vertrouwd zijn bij je doelgroep, een groot bereik genereren en profiteren van een veilig netwerk. 

We zetten de voordelen van online adverteren bij de NPO op een rij: 

  • Snel inzetbaar  
  • Lage productiekosten 
  • Veilig online netwerk en inzicht in waar jouw reclame wordt geplaatst 
  • Veel respect voor privacy van de gebruiker, inzetten van online reclame zonder advertentiecookies 
  • Prijs voor een campagne vanaf € 2.000 

Tot slot kan het voor organisaties van algemeen nut interessant zijn om een cross-mediale campagne op te zetten en ook te kiezen voor radio en tv. Met name voor doelstellingen gericht op naamsbekendheid, branding en het vergroten van de koopintentie is het interessant om te kijken naar een uitbreiding van je campagne over meerdere media.

Fries Museum Klantcase

Een goed voorbeeld van een cross-mediale campagne, is die van het Fries Museum. Zij waren aanwezig op radio, televisie én maakten als partij van algemeen nut gebruik van het online netwerk van Ster.

Lees de klantcase

meer weten?

Wil je meer weten over de tarieven? Op de pagina inkoopinformatie is alles te lezen over de huidige indexen, voorwaarden, deadlines en specificaties. Vragen? Neem contact op met een van onze accountmanagers.

Kom in contact

Kom in contact

Kees-Jan van Ruler

commercieel adviseur
+31 35 672 55 64 kees-jan.van.ruler@ster.nl

Vul je voornaam in.
Vul je achternaam in.
Vul je e-mail in.
Vul je telefoonnummer in.
Vul je voornaam in.
Vul je achternaam in.
Vul een geldig e-mailadres in.