Youngcapital bereikt jongvolwassenen met jongerenpakket van Ster bij NPO

Werk, werk, werk. Maar dan anders. Out of the box, ongepolijst, dynamisch, echt en eerlijk met een duidelijke doelgroep voor ogen: jongeren. Jongeren zijn onmisbaar voor elk bedrijf en YoungCapital laat zien dat privé en werk onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. ‘Work’ was alles behalve een standaard campagne en blijkt in deze unieke vorm dan ook écht te werken.

Merken met jongerencampagnes kiezen niet altijd voor inzet op televisie en als men een campagne uitzendt dan zijn de commercials weinig spraakmakend. Toch kozen YoungCapital en mediabureau De Media Maatschap voor een tv-campagne en pasten daar hun vernieuwde boodschap op aan. Ze maakten een geheel nieuwe reclamecampagne gericht op hun main targetgroup: jongvolwassenen. Samen met Ster is gekozen voor het top-selectief-jongerenpakket met als inzet op NPO 3.

En met succes! NPO 3 bleek een perfecte aanvulling in de totale zendermix met het hoogste netto bereik onder de 25-39 jarigen (47%). Deze toevoeging van Ster resulteerde in het grootste aandeel in uniek bereik (+10,9%). En dat met relatief weinig GRP’s.

Bekijk de gehele case hier.

 

resultaten

47%
Hoogste nettobereik onder 25- tot 39 jarigen
11%
Grootste aandeel in uniek bereik
58%
Vindt de commercial origineel en de aandacht trekken
51%
Totale bekendheid onder jongeren gestegen van 29% naar 51%

succesfactoren

“Onze Works campagne heeft impact, dat zien we. Specifieke inkoop rondom de jongvolwassenprogrammering van de NPO vergrootte ons bereik en onze bekendheid onder jongeren in Nederland.”

Suzanne van der Cammen

Head of Marketing & Communications YoungCapital

ook interessant

DigiBirds

Verkoopsucces DigiBirds na inzet op Zapp(elin)

Van Gils

Van Gils: prachtige commercial en uitgekiende timing zorgen voor impactvolle campagne

 

Meer weten?

Neem direct contact met ons op.

Rob van Stigt
account analist