Bereik miljoenen Nederlanders
Adverteren bij de publieke omroep
Gratis media-advies
Wanneer is een tv-campagne effectief? Wat moet je doen, of juist laten, om je tv-campagne tot een succes te maken? Ster geeft in dit onderzoek inzicht in welke mate mediadruk, mediastrategie en de branche waarin je opereert een rol spelen bij het bereiken van campagnedoelstellingen.

Voordat je gericht een tv-campagne kunt inzetten, is de allerbelangrijkste eerste stap het formuleren van een duidelijke doelstelling van je campagne. Op basis van de geformuleerde doelstelling(en) kun je vervolgens bepalen welke campagnestrategie je het beste in kunt zetten.

Voor de doelstellingen die onder kennis vallen, zien we dat vooral een hoge mediadruk bijdraagt aan de merkbekendheid bij de consument. Als het om imagodoelstellingen gaat, is - naast mediadruk - de inhoud van de commercial belangrijk. Zo dragen bijvoorbeeld kinderen en dieren in de commercial bij aan betrouwbaarheid.

Daarnaast is het uiteraard belangrijk om effect te sorteren op koopintentie. Dit is het lastigst te beïnvloeden. Voor effect op koopintentie is zowel de kwaliteit van de commercial als de waardering van tv-programma’s rondom de commercial van belang. Inzetten rondom kwaliteitsprogramma’s is voor deze doelstelling dus aan te bevelen.

Ook interessant

Commercial op tv meeste impact

Vraag het volledige onderzoek aan bij onze afdeling Research.

Meer weten?

Meer weten?

Nicole Theebe

research consultant
+31 35 672 56 11 nicole.theebe@ster.nl

Vul je voornaam in.
Vul je achternaam in.
Vul je e-mail in.
Vul je telefoonnummer in.
Vul je voornaam in.
Vul je achternaam in.
Vul een geldig e-mailadres in.