Bereik miljoenen Nederlanders
Adverteren bij de publieke omroep
Gratis media-advies
Vandaag zijn de luistercijfers van februari en maart bekendgemaakt. NPO Radio 2 blijft marktleider in maar liefst twaalf doelgroepen. Ook de andere NPO-zenders behalen mooie resultaten.

NPO Radio 2 behoudt marktleiderschap

NPO Radio 2 staat al maanden aan top in 10+ en is met een marktaandeel van 12,8% opnieuw de populairste zender. 

Ook in 25-67 kopt de Top 2000-zender de lijst: met een aandeel van 14,6% is Radio 2 ook daar ruim marktleider. In maar liefst 10 andere doelgroepen staat NPO Radio 2 eveneens bovenaan. De zender is daarmee voor veel merken en doelgroepen interessant:

NPO Radio 1 en 5

Maar er zijn meer mooie resultaten te melden: NPO Radio 1 is in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar met 2% gegroeid. Een mooie prestatie, in het bijzonder omdat het percentage vorig jaar al een forse groei betekende. 

Ook NPO Radio 5 mag niet vergeten worden: de zender groeide de vorige periode al flink en laat dit keer in 10+ (5,7%) een groot verschil zien met dezelfde periode in 2020 (5%). De zender behaalt deze periode in zijn kerndoelgroep (55+) een aandeel van 10,9%; een mooie stijging ten opzichte van dezelfde periode in de afgelopen jaren.

NPO Radio 5 in 55+ gedurende dezelfde periode in de afgelopen jaren

NPO Radio 3FM en 4 groeien in kerndoelgroep

NPO Radio 3FM laat in 10+ een stijging zien ten opzichte van de vorige meetperiode: de zender groeit van 2% naar 2,2%. In de kerndoelgroep (25-45) is nog een grotere groei zichtbaar: 3FM groeit daar van 3,6% in november en december 2020 naar 4,6% deze periode.

NPO Radio 4 blijft stabiel en houdt hetzelfde marktaandeel op 10+ als bij de vorige meting. In zijn kerndoelgroep (55+) groeit de zender licht naar 4,6%.

Douze points voor jouw merk?

De aankomende maanden zijn er opnieuw veel kansen voor merken bij NPO Radio. Zo staat NPO Radio 2 in het teken van het Eurovisie Songfestival. Op dinsdag 18 mei gaat het spektakel van start en op zaterdag 22 mei is de finale, waarvoor Nederland door de winst van Duncan Laurence automatisch is geplaatst. 

En Radio 2 is erbij! Niet alleen zendt de marktleider live de halve finales en grote finale uit, maar presenteert het alle programma's in de Songfestivalweek live vanuit Ahoy. Diverse artiesten zullen live optreden, er vinden backstagereportages plaats en de zender houdt interviews met de deelnemers.

Op 22 mei wordt de week feestelijk afgesloten met de Internationale Songfestival Top 50, waarvoor het internationale publiek uit maar liefst 16 landen van 10 tot 14 mei kan stemmen. 

Scoren met Oranje

Na het Songfestival kan de Oranjestemming vrolijk worden doorgezet: niet veel later vindt de aftrap van het EK voetbal plaats. Het hele kampioenschap is bij de publieke omroep te volgen, zo zijn alle wedstrijden van Oranje live te beluisteren in het Radio 1-programma Langs de Lijn.

De nieuws- en actualiteitenzender kan natuurlijk ook de rest van de sportzomer niet ontbreken: NPO Radio 1 doet als enige Nederlandse radiozender live verslag van de complete Tour de France. Hiermee was het vorig jaar goed voor ruim 2,2 miljoen luisteraars (10+).

Meer weten over de kansen rondom sport deze zomer? Bekijk dan onze speciale pakketten of kijk vanmiddag mee naar ons online sportevent

Hoe kan jouw merk groeien met radio?

Benieuwd hoe je al deze mooie cijfers en kansen kan omzetten naar radiosucces voor jouw merk? Wat adverteren op NPO Radio jouw merk kan opleveren? En hoe je je imago, naamsbekendheid en conversie kan versterken?

Op aanstaande donderdagmiddag 22 april hoor en zie je er alles over tijdens het Ster Radiowebinar. Interesse? Aanmelden is gratis.

Aanmelden

Meer weten?

Meer weten?

Naomi Meijer

accountmanager
+31 35 672 55 83 naomi.meijer@ster.nl

Vul je voornaam in.
Vul je achternaam in.
Vul je e-mail in.
Vul je telefoonnummer in.
Vul je voornaam in.
Vul je achternaam in.
Vul een geldig e-mailadres in.

Gerelateerd

Meld je aan voor ons online event Scoren met Ster

Scoor jij met Oranje deze zomer?