De makers van de VPRO-serie Nederland van Boven komen terug met een nieuw crossmediaal project. De serie Onzichtbaar Nederland, die vanaf 3 november op NPO 1 wordt uitgezonden, neemt de kijker mee op een visuele reis door de tijd. Met historische animaties en bijzondere datavisualisatietechnieken wordt niet alleen ons veranderende landschap in kaart gebracht, maar ook de veranderende blik op hoe we naar de inrichting van ons land kijken.
Het uitgangspunt van elke aflevering vormt een gebeurtenis uit het verleden die grote invloed heeft gehad op de verandering van ons landschap. Door beelden van toen en nu met elkaar te combineren, worden deze veranderingen zichtbaar. Zo ziet de kijker in de aflevering over de stad dat Hoog Catharijne in Utrecht is gevormd, of volgens sommigen is misvormd, door de plannen om een snelweg dwars door Utrecht aan te leggen. De snelweg ging uiteindelijk niet door maar er kwam wel een parkeergarage, het begin van Hoog Catharijne zoals we het nu kennen.
Naast de acht tv-uitzendingen van Onzichtbaar Nederland op NPO 1 is er een online toen/nu spel en een VR-beleving met toekomstvisies in ontwikkeling. Rondom de serie worden ook drie meet ups georganiseerd, waarin wordt gediscussieerd over de plannen van nu die het landschap van de toekomst gaan bepalen.

Uitzending

Donderdag om 22.20 uur
vanaf 17 nov 2016 tot 5 jan 2017

Medium

Televisie, online

Zender

NPO 1

Doelgroep

Thema

non-fictie

Omroep

VPRO

 

Meer informatie over reclame op tv

 
 
 
 
 
 

Adverteren rondom NPO-programma's?

Neem contact met ons op voor de inkoopmogelijkheden.

Dennis Hendriks
accountmanager