De 6-delige natuurserie ‘Wildernis onder water’ levert een boeiend beeld op van het Nederlandse onderwaterleven. Laat je verrassen door de prachtige zeldzame planten en bijzondere dieren onder de waterspiegel.

Van de industriële Havens van Rotterdam tot grote natuurgebieden als de IJsselmeerkusten van Friesland. En van de veenplassen van Nieuwkoop tot het fascinerende leven in de Hofvijver in Den Haag. Onder water is het landschap steeds anders dan je denkt. Overal is iets nieuws te ontdekken, zelfs in het doodgewone slootje om de hoek. Gaandeweg de afleveringen wordt niet alleen duidelijk hoe veelzijdig de wereld onder water is, maar ook hoe hard het nodig is om er zorgvuldig mee om te gaan.

De documentaireserie Wildernis onder Water is gemaakt in de vier seizoenen van 2016, door de beste onderwaterfilmers van ons land: Klaudie Bartelink en Peter van Rodijnen en de fotografen van ‘Blik onder Water’: Arthur de Bruin en Matthijs de Vos.

In aflevering 1 ‘Overleven onder het ijs’, beleven we de Nederlandse wateren in de winter. In de koude maanden lijkt er misschien niets te gebeuren, maar het tegenovergestelde blijkt. Zodra de winter in zicht is, komt de natuur onder water massaal in actie.

Uitzending

Vrijdag om 19.20 uur
vanaf 6 jan 2017

Medium

Televisie, online

Zender

NPO 2

Doelgroep

Thema

non-fictie

Omroep

EO

 

Meer informatie over reclame op tv

 
 
 
 
 
 

Adverteren rondom NPO-programma's?

Neem contact met ons op voor de inkoopmogelijkheden.

Lisette Visser
accountmanager