Herhalingen van het eerste seizoen (januari 2017). Johan Eikelboom trekt, samen met mensen met een verstandelijke beperking, door het land. Ze beoordelen in verschillende restaurants elkaars kookkunsten, service en de entourage. Hoe is er gekookt? Hoe worden de deelnemers ontvangen? En wat gebeurt er als hun favoriete BN’er onverwachts het restaurant bezoekt en iets bestelt?

In Nederland zijn tientallen restaurants, lunchrooms en andere horecagelegenheden te vinden waar mensen met een verstandelijke beperking hun talenten inzetten. In het programma ‘Downtown Dinner’, dat overigens niet alleen over mensen met het syndroom van Down gaat, gaan zij vol passie en ambitie de strijd met elkaar aan. Iedere aflevering staan drie restaurants centraal en vaardigt elk restaurant twee medewerkers af in deze competitie. De deelnemers bereiden zelfgekozen specialiteiten voor de medewerkers van de andere twee restaurants. Na het opdienen en het proeven van de gerechten stijgt de spanning: hoe beoordelen zij het gerecht? Hoe staat het met de service van de bediening? En wat gebeurt er als de medewerkers onverwachts bezoek krijgen van een bekende Nederlander? Verschillende bekende Nederlanders, waaronder Monique Smit, Jochem van Gelder, Gerard Joling, Edsilia Rombley, Vajèn van den Bosch, Pip Pellens en Xander de Buisonjé, zullen te zien zijn in deze nieuwe titel.

'Downtown Dinner' brengt in vijf afleveringen een bezoek aan vijftien Nederlandse plaatsen, waaronder Apeldoorn, Leiden, Weesp, Amersfoort, Amsterdam, Utrecht, Hilversum, De Lier, Nijkerk, Nunspeet, Beuningen en Purmerend. Presentator Johan Eikelboom, bekend van 3Onderzoekt en Hufterproef, trekt samen met de deelnemers door het land en brengt hen van restaurant naar restaurant. Johan: “Inmiddels hebben we een aantal opnames achter de rug en iedere keer verrassen deze mensen mij door hun pure emoties en oprechtheid. Dit zorgt voor spannende en soms emotionele momenten bij de beoordeling. In de restaurants waar zij werken leren ze van elkaar, helpen ze elkaar en leveren ze een waardevolle bijdrage aan de maatschappij. Ik ben blij dat we dit met ‘Downtown Dinner’ kunnen laten zien.

Uitzending

Dinsdag om 21.45 uur
vanaf 6 jun 2017

Medium

Televisie, online

Zender

NPO 3

Doelgroep

Thema

non-fictie

Omroep

EO

 

Meer informatie over reclame op tv

 
 
 
 
 
 

Adverteren rondom NPO-programma's?

Neem contact met ons op voor de inkoopmogelijkheden.

Dennis Hendriks
accountmanager