Ook deze zomer presenteert De Wereld Draait Door weer vier Summerschools, korte colleges van bevlogen sprekers. Dit jaar zijn het Waylon, Bart Van Loo, Femke van der Laan en Diederik van Vleuten. DWDD Summerschool begint op donderdagavond 13 juni met een college van Bart Van Loo over het leven als een Bourgondiër.

Donderdag 13 juni: Bart Van Loo

Als we willen weten waar wij Nederlanders eigenlijk vandaan komen, dan moeten we beginnen bij de Bourgondiërs, onze werkelijke aartsvaders. En de uitdrukking ‘leven als een Bourgondiër komt niet uit de lucht vallen, want van feesten hadden de Bourgondiërs flink verstand. Bart Van Loo neemt ons mee naar de Lage Landen in de Middeleeuwen (1369-1467) en vertelt ons over de extravagante banketten, uitgekiende huwelijkspolitiek en nobele ridders. Wat werd er geserveerd, was er ook muziek, wat waren de regels van het riddertoernooi? Party like it’s 1454.

Donderdag 20 juni: Waylon

Voortbordurend op zijn korte colleges in DWDD komt Waylon met een Summerschool over de Outlaws in de countrymuziek. Met de sterke verhalen die aan de basis van deze muziek staan. Denk gevangenissen, helikopters, drank en drugs, maar ook veel, heel veel mooie muziek. Johnny Cash, Kris Kristofferson, Merle Haggard en uiteraard Waylon Jennings. Met een gitaar op schoot eert Waylon de vrijbuiters en vrijheidsstrijders van de Amerikaanse gitaarmuziek, die Nashville en de Amerikaanse muziekgeschiedenis voor altijd zouden veranderen door zich niet altijd even netjes aan de regels te houden.

Donderdag 27 juni: Femke van der Laan

Femke van der Laan houdt een pleidooi voor verdriet. Na het overlijden van haar man, burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan, leerde zij een nieuw, diep soort verdriet kennen. Ze schreef er columns over in het Parool en kwam tijdens het schrijven tot de conclusie dat er in onze samenleving niet genoeg ruimte is voor rouw en pijn. Haar boodschap: heb in godsnaam verdriet. In dit college deelt ze de lessen van haar verdriet.

Donderdag 4 juli: Diederik van Vleuten

250 jaar geleden voer ontdekkingsreiziger James Cook met zijn schip de Endeavour naar wat we nu Australië noemen. Een college over de ontberingen van zeereizen in de 18e eeuw, over moed en over het onschatbare belang van de tocht. De aankomst van de Endeavour wordt groots gevierd aan de andere kant van de wereld en DWDD viert aan de hand van meesterverteller Diederik van Vleuten vrolijk mee.

Uitzending

Donderdag om 21.40 uur
vanaf 13 jun 2019 tot 4 jul 2019

Medium

Televisie, online

Zender

NPO 1

Doelgroep

Thema

educatief

Omroep

BNNVARA

 

Meer informatie over reclame op tv

 
 
 
 
 
 

Adverteren rondom NPO-programma's?

Neem contact met ons op voor de inkoopmogelijkheden.

Dennis Hendriks
accountmanager