Zapp en Zappelin zijn dé zenders voor kinderen. Zappelin richt zich op kinderen van 3 tot 6 jaar, Zapp op kinderen van 6 tot 12 jaar. De programma’s van Zapp en Zappelin bereiken veel kinderen, maar ook ouders en grootouders kijken graag mee. Met elke 10 kinderen die dagelijks via Zapp(elin) worden bereikt, worden gemiddeld ook 5 ouders en 4 grootouders bereikt. En vaak zijn ouders en grootouders belangrijke beslissers als het gaat om belangrijke gezinsuitgaven! Bij Ster kan je op tv en online reclame inzetten gericht op kinderen. Wij doen dit met veel respect voor privacy en de kijkervaring van de kinderen, waardoor je zeker bent van een kwalitatieve en veilige omgeving waarin jouw reclame te zien is.

Waarom tv-reclame inzetten op Zapp en Zappelin?

 • Bereik 54% van de kinderen in Nederland
 • Bereik kinderen 3-6 en 6-12 jaar en hun (groot)ouders
 • Snel een hoge contactfrequentie
 • Grote impact op tv en online
 • Groot communicatievermogen (beeld én geluid)

Waarom online reclame inzetten op Zapp?

 • Exclusieve reclamepositie(s) per fragment
 • Hoog uitkijkpercentage (93%)
 • Smart tv beschikbaar (uitlevering op groot scherm) dus veel impact
 • Bekeken met geluid aan (99%), dus ook veel impact
 • Gemiddeld 10 miljoen bekeken video’s per maand
 • Brand safe netwerk, veilig netwerk voor kijkers en adverteerders

Mogelijkheden kinderreclame

Ster biedt rond de mooie kinderprogramma’s van Zapp en Zappelin advertentieruimte aan op tv en online. Dit op een verantwoorde manier en met relatief weinig reclames.

Kinderreclame tv

Je kan tv-spots inzetten die rondom de programma’s van Zapp en Zappelin. De programma’s worden uitgezonden zonder programmaonderbreking. Hiermee bieden we een veilige en fijne kijkervaring voor de kinderen en kwalitatieve reclame-omgeving met groot bereik voor onze klanten.

Kinderreclame online

Bij Ster nemen we de privacy van kinderen zeer serieus, daarom is het alleen mogelijk om reclame in te zetten zonder cookies achter te laten bij Zapp. Online is er de mogelijkheid om een pre-rolls van maximaal 36 seconden in te zetten rondom de content van Zapp. De pre-rolls zijn naast cookieloos ook niet-klikbaar, zodat naast de privacy ook de veiligheid gewaarborgd is.

Prijzen Zapp en Zappelin

Wekelijks een miljoen Nederlandse kinderen en (groot)ouders bereiken? Zet een online campagne in op Zapp vanaf ongeveer € 3000 en op tv (Zapp en Zappelin) vanaf € 10.000. Reclame bij Zapp en Zappelin kun je op de volgende manieren inkopen.

Televisie

Vaste kosten op basis van bereik

Voor Zapp en Zappelin tv hanteren we een vaste netto basisprijs van € 145 per GRP (één contactmoment bij 1% van de doelgroep). Je kan kiezen om Ster de spots te laten indelen, Kids Stertime, of zelf je campagne in te delen, Kids Your Time. Meer informatie over deze inkoopoptie is te vinden op de pagina met tarieven kids.

Vaste kosten per spot

Weet je precies rondom welke programma’s je jouw reclame wil inzetten? Dan is vaste kosten per spot de beste optie. Je kiest zelf de reclameblokken en ziet meteen wat het uitzenden van de spot in dat blok gaat kosten. Alle prijzen per spot kan je vinden in onze dagschema’s.

Online

Kids Run of Network

Met Kids Run of Network wordt jouw campagne door Ster ingedeeld op het gehele online netwerk van Zapp. Meer informatie en prijzen zijn te vinden op de pagina met tarieven kids.

Kids Run of Site

Met Kids Run of Site kies je zelf bij welke programma’s jouw pre-roll zichtbaar zal zijn. Meer informatie en prijzen zijn te vinden op de pagina met tarieven kids.

Meer weten over bereik, doelgroepen en onderzoek naar reclame?

Televisie, radio en online

Onderzoek naar reclame en media

Charitatief aanbod

Ster ondersteunt charitatieve organisaties die in het bezit zijn van een CBF-Erkenning. Dankzij het charitatieve aanbod kun je, tegen een zeer aantrekkelijk tarief, snel een groot bereik creëren. Neem contact op voor meer informatie over het charitatieve aanbod.

Culturele en educatieve organisaties die zich richten op kinderen kunnen gebruik maken van speciale reclamemogelijkheden met een scherpe prijs via onze exclusieve partner Cultuur Enzovoort. Ster & Cultuur Junior biedt een groot bereik bij de jonge doelgroep van Zapp, reclameblokken rondom kwalitatieve programma’s op tv en online, volledige service voor planning, productie en afhandeling en een scherp cultureel tarief. Actuele informatie over inkoopmogelijkheden en prijzen kan je vinden op de site van Ster & Cultuur Junior.

Klantportal

Bestaande en nieuwe klanten kunnen zich aanmelden voor onze Klantportal. Je kan gemakkelijk zelf een account aanmaken waarin je, nadat je account is geactiveerd door Ster, lopende en nieuwe campagnes kan inzien. Zelf een nieuwe reclamecampagne boeken, de prijs van een campagne berekenen en verschillende mediumtypen combineren in een campagne kan allemaal in jouw account. Benieuwd wat jij met het Klantportal kan? Je accountmanager vertelt je graag meer.

Volumekorting Zapp en Zappelin

Ster biedt een volumekorting op de basisprijs. Als je boven een bepaald budget besteedt, ontvang je korting.

Staffel volumekorting zapp en zappelin

> € 0,- tot € 50.000             = 0% korting
> € 50.000,- tot € 150.000 = 7% korting
> Vanaf € 150.000,-            = 10% korting

*Zie voor de andere voorwaarden de verkoopvoorwaarden op ster.nl/voorwaarden.

 

Klaar om jouw merk in de spotlight te zetten?

Neem vrijblijvend contact met ons op!